Uudiskiri Instagram Facebook
 
Supid

Kõrvitsasupp II

Supid

Kõrvitsasupp II

Jaan Pehk Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Marju Randmer
Kui kõrvits omast käest, peavad mõned neist vastu pea poole talveni, et head püreesuppi neist keeta.

20-40 min

Retsept
portsjonile
3 - 4 tk Porgand
1 tk Sibul (suur)
1 tk Küüslauk
2.7 dl Oliiviõli
4 tk Kartul (suur)
2.5 kg Kõrvits
Sool
Karri
Nelk või muskaatpähkel
1 cm jupike Ingver (värskelt riivitud)
6 dl Rõõsk koor
Päevalilleseemned või
Kõrvitsaseemned (röstitud)
Hauta tükeldatud porgand, sibul ja küüslauk madalal tulel õlis. Lisa pisut vett ning tükeldatud kartulid. Kui kogu kraam hakkab pehmemaks muutuma, siis pane potti ka kõrvitsakuubikud. Hauta veel pool tundi ning maitsesta soola, karri, nelgi ja ingveriga. Püreesta supikraam saumikseriga ja lisa lõpuks ka koor. Serveeri päevalille- ja kõrvitsaseemnetega.

KOMMENTAARID

brittake 09.dets 2012 21:42
Tegin, sõin ja sai kuidagi jube palju seda suppi :) Kas siin oli mõeldud 2,5 kg puhastamata kõrvitsat. Maitse oli huvitav, sest ma pole kunagi seda suppi varem teinud. Jagasin veel küla peale ka purgikestega maitsemiseks :)
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Metsaste maitsetega lambakarree

Jõulud ja uusaasta
Metsaste maitsetega lambakarree