Supid

Veiselihaborš värske kapsaga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Supid Autor: Epp Mihkels
Borši valmistamisega on nagu kartulisalatiga. Igas kodus tehakse seda omal moel.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 6 portsjonit
Keeda esmalt puljong. Selleks lõika koorimata sibul pikuti pooleks, poolita ka porgandid. Lao kooditükk, sibul ja porgandid ahjuplaadile ning pruunista 230-kraadises ahjus 20-25 minutit. Tõsta siis kõik suurde potti ja vale peale keev vesi. Riisu tekkiv vaht ja lase keema tõusta. Maitsesta puljong ja keeda siis võimalikult tasasel tulel vähemalt 2 tundi. Tõsta liha välja ja kurna puljong.
Supi valmistamiseks lõika peet ja kapsas peenteks ribadeks. Haki sibul ja küüslauk. Kuumuta pannil õli ja prae sibul ning küüslauk kergelt klaasjaks. Lisa porgandi- ja peediribad sibulale ja hauta pidevalt segades umbes 5 minutit. Piserda peedid üle ühest sidrunist pressitud mahlaga. Tõsta segu potti, vala peale keev puljong ja lase supil keema tõusta. Lisa kapsaribad. Keeda tasasel tulel, kuni kapsas, peet ja porgand on pehmed. Riivi supile pisut sidrunikoort ja pigista hulka mahl. Maitsesta suhkru ja soovi korral veel soola ja pipraga. Haki supi sisse ka puljogi keetmisel kasutatud kondiliha ja lase veel kord keema tõusta. Serveeri kohe.

IDEE
* Soovi korral lisa supile koos kapsaribadega samal ajal ka ribadeks tükeldatud pepperoni vorsti.

SOOVITUS
Sidrunimahla asemel annab supile vajaliku hapukuse ka veiniäädikas. Lauaäädika lisamisega ole ettevaatlikum, kuna see on kangem.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
extra virgin 23.jaan 2013 11:14
olen teinud korduvalt, mugandustega, väga hea. Aga 2 sidrunit on küll liig, isegi üks on liig - sidruni maitse kipub võimutsema! Pigem tõesti väike sorts valgeveiniäädikat peediribadele.
extra virgin 16.okt 2012 14:23
Olen korduvalt teinud (ei ajanud siiski päris näpuga järge retseptis), ja kiidan. Ise teen harilikult mingil õhtul valmis puljongi (ja kohe topeltportsu, millest pool külmutan). Supi endaga läheb vähem aega, jõuab kenasti ka argiõhtul süüa. Ohtrasti maitserohelist on täpiks I peale!
Siiri Kirikal 12.sept 2012 11:22
Porgand sai ka nüüd supi sisse :)
Mike 12.sept 2012 10:42
"Supi valmistamiseks lõika peet ja kapsas peenteks ribadeks. Haki sibul ja küüslauk. Kuumuta pannil õli /.../ Lisa kapsaribad. Keeda tasasel tulel, kuni kapsas, peet ja PORGAND on pehmed." Kuidas see porgand siia sai?
Cessa 24.mai 2012 21:35
Tegin seda suppi poole kilose kooditükiga ning panin vähem kapsast. Sidruni asemel kasutasin laimi. Tuli väga hea! Isegi mitte väga supilembene abikaasa sõi hea isuga :) Tegemine on lihtne, kuid kuna võtab tõesti väga kaua aega (kokku 2,5 tundi puljongiks koos ettevalmistusega u 2 tundi supiks endaks), siis pigem sobib see nädalavahetuse toidulauale või neile, kes ise kodused.
1