Uudiskiri Instagram Facebook
 
Supid

Lihtne peedisupp

Supid

Lihtne peedisupp

Tiina Lebane Äripäeva õhtusöögid
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Rene Riisalu
Peedisupi retsept on pärit ühelt ammuselt kolleegilt, kes teeb seda suppi sageli vaid peedi ja ubadega. Toekama supi saamiseks lisabta kas praetud hakkliha, lihakonservi või viineritükke. Kõige parem on muidugi kasutada supi keetmiskes lihaveise hakkliha.

20-40 min

Retsept
portsjonile
300 g Veisehakkliha
400 g Peet (keedetud ja riivitud)
400 g Konservoad (tomatikastmes või vees, soovitavalt punased)
1 - 1.2 l Vesi
Sool
Must pipar
Suhkur
1 - 2 spl Veiniäädikas (valge või punane)
SERVEERIMISEKS
Hapukoor
Petersell
Prae hakkliha kastruli põhjas läbi ja maitsesta soola-pipraga. Lisa riivitud peet ja hauta koos hakklihaga umbes 5 minutuit kaane all. Lisa siis oakonserv ja vesi - viimast just nii palju, millist suppi soovid. Kui kasutad oakonservi vees, loputa oad enne supile lisamist külma veega üle.
Lase supp nüüd keema tõusta, siis alanda kuumust ja lase 10-15 minutit kaane all podiseda. Maitsesta suppi soola, pipra, suhkru ja äädika või sidrunimahlaga. Serveerimisel tõsta supile lusikatäis hapukoort ja raputa peale hakitud värsket maitserohelist. Lisandiks sobib hästi võiga rukkileib.

KOMMENTAARID

Kebin 17.veeb 2014 06:27
So true. Honesty and everything reiongczed.
arxitibi 02.juuli 2012 20:34
Iseenesest tõesti lihtne, aga on maitsvamaid peedisuppe.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool