Supid

Särtsuv paprikasupp

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Eesti Naine Autor: Hele-Mai Alamaa
Paku särtsakat suppi koos pealepudistatud juustu ja värske röstsaiaga. Terav, magus, hapu... just minu lemmik.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 4 portsjonit
Pese paprikad, puhasta ja lõika pikuti neljaks. Aseta tükid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kuumuta ahi grillrežiimil 250 kraadini. Lükka paprikad röstima. 7–10 minutit peaks piisama. Siis on sektorid juba pealt mustad ja mullitavad. Et koor lihtsamalt kätte saada, pane röstitud paprikad kaussi ja sule õhukindlalt toidukilega. Lase higistada.
Samal ajal koori ja tükelda sibul, küüslauk. Klaasista oliiviõlis sibul, lisa küüslauk. Haki tomatid ja saada need ka potti. Need, kes on altimad teravamatele elamustele, võiksid nüüd lisada ka pool puhastatud tšillikaunast.
Koori paprikad ja lisa need potti. Maitsesta soola, suhkru ja värskelt jahvatatud musta pipraga. Jäta nõrgale tulele tunnikeseks podisema. Aeg-ajalt kontrolli, vajadusel lisa vett. Kui kõik parajalt pehme, püreesta.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Heidi 05.nov 2014 14:47
Olen seda suppi päris mitu korda teinud ja saan iga kord kiitusi! Super maitsev! Juustu asemel lisan kaussi hapukoort. Aitäh retsepti eest!
Siiri Kirikal 25.juuni 2013 09:45
Vett lisa nii palju, et köögiviljad oleksid vaevu kaetud, ei enam.
hmm 24.juuni 2013 14:04
Palju vett?
1