Uudiskiri Instagram Facebook
 
Supid

Kõrvitsasupp brõnsa-hakklihafrikadellidega

Supid

Kõrvitsasupp brõnsa-hakklihafrikadellidega

Pille Enden Toitvad ja tervislikud kõrvitsaroad
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kõrvitsast ja brõnsaga täidetud frikadellidest kodune supp sobib kogu perele.

20-40 min

Retsept
portsjonile
500 g Kõrvits
400 g Kartul
1 tk Porrulauk
1 tk Paprika
2 spl Või
1.2 - 1.5 l Puljong (köögivilja)
FRIKADELLID
200 g Brõnsa juust
200 g Hakkliha
1 spl Sinep
1 tk Muna
4 spl Riivsai
Sool
Must pipar
Lõika kõrvitsa sisu väikesteks kuubikuteks. Koori kartulid ja lõika samuti kuubikuteks. Viiluta porru. Poolita paprika, eemalda seemned ja lõika paprika kuubikuteks. Sulata või kastruli põhjas ning pruunista selles kõrvitsakuubikud, porru-ja paprikaviilud. Vala peale puljong, kata kaanega ja keeda nõrgal kuumusel 10 minutit.
Frikadellide tegemiseks murenda brõnsa ning sega hakkliha, sinepi, muna ja riivsaiaga. Seda on hea teha kahvliga. Maitsesta soola ja pipraga. Vormi pallikesed ja tõsta supisse. Lisa kartulikuubikud. Keeda keskmisel kuumusel, kuni kartulid on pehmed. Viimistle maitset soolaga.

KOMMENTAARID

arxitibi 29.okt 2012 19:17
Brõnsat polnud, seetõttu tegin mozzarellaga. Mulle maitses. Kogus on rohkem, kui neljale.
kulp 10.okt 2012 08:58
Ilus, värviküllane supp. Inimene, kes muidu kõrvitsast ei vaimustu, sõi ka hea meelega. Poefrikadellid samuti sobilikud.
Repsikk 08.okt 2012 11:22
Olen teinud ja tõesti maitsev :)
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool