Supid

Koorene kalasupp II

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Nädalakiri Naised Autor: Angelica Udeküll
Hea kalasupp valmib värskest kalast. Sobivad haug, ahven, latikas, kiisk, särg ja paljud teised suured ja väiksed kalad.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 2 portsjonit
1. Puhasta kala sisikonnast, eemalda lõpmed, loputa jooksva vee all ja aseta külma veega keema.
2. Keeda kokku umbes tund-poolteist, riisudes vahepeal vahtu. Lisa poole keemise pealt maitseained.
3. Kurna puljong ja eralda kalalt liha.
4. Haki sibul ja lõika kartul kuubikuteks.
5. Prae sibul kergelt võis läbi, vala peale puljong ja lisa kartulikuubikud.
6. Kui kartul on poolpehme, lisa supile viin ja rõõsk koor.
7. Maitse suppi ning lisa vajadusel soola, pipart ja suhkrut.
8. Viimasena lisa supi hulka kalatükid.
HEA TEADA!
Kokku tuleb puljongit 1,2 liitrit, kuid siinse retsepti juures kasuta umbes poolt sellest. Ülejäänud võid näiteks külmutada.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
siirikirikal 16.nov 2012 09:46
Jah, tõsilugu :) Kui kalapuljongi jaoks on hea kasutada väikseimaid ja luisemaid kalu või nn supikogu (pea, selgroog ja saba), siis supi jaoks pole enam muud vaja kalast fileega teha, kui see luudest puhastada, tükeldada ja keevasse supisse kõige viimasena lisada ning mõned minutid keeta, kui üldse. Nii jääb kalaliha eriti hõrk.
poots 15.nov 2012 15:06
Kui kala poolteist tundi, keeta,jääb temast järele pootsmani surm.Anna jumal andeks,et teiega seda ei juhtuks.
1