Uudiskiri Instagram Facebook
 
Supid

Hele puljong (kontsentraat)

Supid

Hele puljong (kontsentraat)

Suur kokaraamat
PrindiSoovita sõbrale
Hele puljongikontsentraat vasika- ja kanalihast kastmete valmistamiseks, mis säilib hästi sügavkülmas.
Retsept
500 g vasikakooti või -jalgu (tükeldatuna)
500 g kanatükke
300 g varssellerit
200 g porrut
200 g shampinjone
2 porgandit
2 sibulat
1/2 kimpu peterselli
u 3 l vett
Loputa vasikaliha ja kanatükid külma vee all. Pese, puhasta ja lõika tükkideks köögi- ja juurvili ning seened. Pane kõik suurde potti ja kalla peale niipalju vett, et kõik ained oleksid kaetud.
Lase madalal kuumusel keema tõusta. Riisu aeg-ajalt vaht. Keeda veidi avatud kaanega 3-4 tundi. Kurna puljong teise potti ja jäta jahtuma. Korja pealt tardunud rasv.
Kasuta puljongit sellisel kujul või keeda kokku e. redutseeri. Tardunult võid puljongit tõsta lusikaga.
Redutseeritud puljongikontsentraat säilib värskena külmikus mõne päeva, külmutatuna umbes 3 kuud.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes