Supid

Tume lihapuljong

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga Autor: Indrek Kivisalu
Tume lihapuljong on lähteaineks punase veini kastmele, aga ka erinevatele suppidele ja leentele. Varuge selle valmistamiseks vaid aega – puljong võiks vaikselt keeda koguni üleöö.
Valmistusaeg: üle 60 min
Tükelda vajadusel kondid, et need potti mahuks, ning pruunista ahjus 250° juures. Pane pruunistatud kondid külma veega potti ja kuumuta kiiresti keemiseni. Riisu hoolikalt vaht, kuni seda veel tekib. Vähenda pliidi temperatuur miinimumini.
Koori ja tükelda vajadusel juurviljad ning rösti kuumal kuival pannil. Lisa leemele koos peotäie maitserohelise, pipra ja loorberiga. Tavaliselt kasutatakse puljongis maitserohelist, mis muust üle jääb (peterselli- ja tillivarsi jne), või siis närtsima hakkavaid ürte, mis järgmist puljongitegu ootama jäädes kuivama pannakse.
Keeda puljongit tasasel tulel kokku vähemalt 8 tundi, ent veel parem on jätta see üleöö imepisikesele tulele hauduma. Valmis puljong kurna ning säilita külmkapis. Jahtunud leemelt saad vajadusel eraldada ka rasvakihi, mis hangub pinnale. Soovi korral võid puljongi jääkuubikurestis külmutada ning seejärel kasutada vastavalt vajadusele.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa