Supid

Oasupp singiga

Keskmine hinne: 4.1 Allikas: Pereköök
Rootslaste lemmiksupp kevadpühade ajal. Singi asemel võid kasutada ka seakooti – siis tuleb suppi küll kauem keeta, aga tulemus on seda väärt.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 4 portsjonit
Lõika porgand ja sibul ribadeks, peenesta küüslauguküüs noaga.
Kuumuta suures keedunõus veidi õli ja pane porgandid küpsema, mõne minuti pärast lisa sibul ja küüslauk.
Hauta madalal kuumuselvahepeal segades, kuni sibul on läbipaistev.
Pane potti tükeldatud sink ja leotatud oad, vala peale kanapuljong.
Lase tasasel tulel podiseda, kuni oad on poolküpsed.
Lisa tomatipüree ja maitseained ning hauta oad lõplikult pehmeks.
Raputa üle hakitud peterselliga ja serveeri.
 
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Varblane 05.mai 2009 18:54
Me tegime ka õllesnäkkidega. Tomatipüreed ei pannud, see-eest natu rohkem kooritud tomateid, mis ei läinud supis väga plödaks ja seega oli tulemus väga meeldiv. Oad lisasime viimasena, sest kasutasime konservube. Ja maitseaineid ei pannudki peale loorberi, sest puljongikuubik, õllesnäkid andsid oma osa. Väga meeldiv supp tuli, polnud hapu nagu algul aimata andis.
pl8ks 03.sept 2008 20:54
Väga hea veidi vürtsikas supp. Hästi sobisid sisse valgete ubade asemel punased oad, mida müüakse purgis ja on ka juba pehmed, seetõttu läks kindlasti vähem aega, kuna suppi ei tulnud keeta nii kaua, et oad pehmeks läheksid :) Samuti lisasin ka veidi rohkem vett.
spl 19.märts 2008 21:57
Kuna suuremas koguses sinki ma eriti ei armasta, tükeldasin sisse paki õllesnäkke (Vastse-Kuuste, 110g) , mis andis hea aroomi :) Vedelikku panin ka natuke rohkem.
Atsinna 19.märts 2008 21:28
Supipäevaks oli seekord see supp ja maitses hästi. Ma küll ei saanud aru, mida mõeldakse valgete ubade all ja panin põldube sügavkülmast. Aedoa terad olid otsas, need oleksid paremini sobinud, kuna on väiksemad.
espirit 12.sept 2005 19:47
Sain kenasti hakkama ja lõpptulemus oli hea. Ma pole veel suurem asi kokk;)
1