Supid

Guljašš-supp

Keskmine hinne: 3.19 Autor: Peeter Kard
Ungari guljašš-supp
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Valmistusviis
Rasv või väikesteks kuubikuteks lõigatud suitsupekk sulatada keedunõu põhjal.
Rasvasse panna hakitud sibul, tambitud küüslauk ja paprikapulber.
Guljašš-supisse võib lisada ka pisut peenestatud köömneid, kuid siis ei ole see enam ungari, vaid viini guljašš.
Lisada umbes 30 g raskusteks kuubikuteks lõigatud veiseliha, seemnetest puhastatud ja ribadeks lõigatud paprika.
Maitsestada soolaga ja hautada tasasel tulel, kuni liha on poolpehme.
Siis lisada kuubikuteks lõigatud kartulid, valada juurde vett või kondipuljongit ja võimaluse korral klaas kuiva veini.
Vedelikku peab olema umbes 2-3 liitrit ja ained peavad olema parajalt kaetud.
Keeta tasasel tulel valmis ja anda supikausiga lauale.
Hea teada !
Keedetud klimbid või kodunuudlid. Serveeritakse eraldi taldrikul, enne lauale andmist kastetakse sulatatud searasvaga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
muzy111 02.juuni 2010 10:45
ilma veinita on minu meelest parem :) pole ka muidugi eriline veinisõber
vamari 25.veeb 2010 20:57
Ungaris müüdavad guljashi maitseainesegud j aretseptid sisaldasid kõik köömneid ka. See mida ise seal sõime, sisaldas ka. Väga hea oli, see retsept on ka usaldusväärne.
Funti 10.nov 2006 17:21
Maitsev, ligilähedane Ungaris pakutavale originaalile:) Sula-
tasin enne potti panekut pannil peki.Kui rasv oli sulanud lisasin sibula, küüslaugu ja paprikapulbri.Kui sibul oli poolpehme segasin hulka ka paprikaviilud.Lasin ca 10 haududa.Kõik see segu potti ja ka eelnevalt pannil pruunistatud liha.Hutasin.Ja nagu retseptis kirjas oli, kartul juurde ja valmimiseni nõrgal kuumusel keeta.Hea retsept, sobig ka suurepäraselt jahumeeste kööki.Tegingi põdralihast. Mait-
sev:)
1