annestiilKroonikatoidutare.eeideesahver.eeajakirjad24.eeperejakodu.ee
Supid

Guljašš

Keskmine hinne: 3.69 Allikas: 100 rooga
Ungarist pärit toekas supiklassik on meeldivalt vürtsikas.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 6 portsjonit
1. Lõika sibulad viiludeks, haki küüslauguküüned ja lõika liha kuubikuteks.

2. Pruunista kuumas õlis lihakuubikud, lisa sibulad ja küüslauk. Hauta veidi, lisa jahu ning maitseained.

3. Kalla pool puljongist lihale ja hauta kaane all 1 tund, kuni liha on pehme.

4. Lõika kartulid kuubikuteks ja paprika ribadeks. Lisa supile kartulid ja ülejäänud puljong. Keeda 10 minutit. Lisa paprika ja purustatud tomatid. Keeda veel 10 minutit.

5. Maitsesta vajadusel soolaga. Puista peale värsket hakitud tüümiani. Serveeri hapukoorega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
zipi14 10.okt 2010 14:29
Ungaris käies ainult gulja??i sõimegi ja nii hea oli :),ise pole proovinud teha,aga kindlasti proovin ära
1000V 18.jaan 2010 15:19
Ungaris on igas talus see Guljass ise moodi. Kõige kehvemat olen saanud Budapestis, kõige kallim oli ka muidugi. Oli tõeline maitsetu lake. Parimat sain ka Budapestis:) sama tänava teises otsas turuhoone teisel korrusel:)
guljash 17.jaan 2010 12:58
ilma köömneteta guljash-suppi ei kujuta ette. On ka muude lisanditega suppe (oad, seened, kana jm. guljashe), valik on suur
vamari 16.jaan 2010 13:48
Mina sõin Budapestis mitmes restoranis guljash suppi, olid küll kartulid sees ja minu jaoks harjumatult suured. Aga supp oli ülimaitsev, loomulikult ostsin kaasa spetsiaalset guljashi maitseainet. Ja köömned peavad kindlasti olema jah, see on tavaliselt neis spets. segudes juba sees.
kirstip 13.nov 2009 19:44
Olen ise juures olnud kui ungarlane seda suppi tegi,väljas lõkke peal, suures malmpajas. Tema lisas veel nuikapsast ja pani juurseller tervelt keetes juurde, juurseller oli ainult maitseks ja see võeti peale keetmist sealt välja. Kindlasti tegi noore lamba lihast.
vansu 13.nov 2009 18:18
:):)väga hea toit
õige maitse 15.okt 2009 21:07
Ilma purustatud köömneteta ei tule sellest õiget asja
Heli 27.aug 2009 15:23
superhea asi olen ise originaalis söönud ja senini mäletan, et megahea oli :D
Janie 30.juuni 2009 16:31
tegin...oli kull hea...aga polnud selle oige maitsega...miski parast
malamuut 29.apr 2008 21:17
Guljašs on tõesti väga maitsev toit ja reisil ollles ostan alati ungari paprikapulbrit koju kaasa. Väike täpsustus, guljašši valmistatakse enamasti looma- või lamba lihast, lisatakse nuudlitaignast klimpe, mitte paprikat ja kartuleid. Guljašš-supp (gulyasleves) on põhimõttteliselt sama, liha vähem, vett rohkem ja lisatakse köögivilju ja kartuleid. Liha pruunistatakse mõlemal juhul searasvas, milles on eelnevalt praetud sibulad, mitte õlis. Hea oleks paksupõhjaline malmpott või spetsjaalne pott(bogracs), millega valmistatakse seda rooga elava tule kohal. Jahu ja puljongikuubiku jätavad ungarlased küll välja toidust, maitseained erinevad mõnes kohalikus retseptis, vahel lisatakse loorberi, tomateid iga kord ei panda, maitseainete üle võiks vaielda, ei tea et pandaks tshillipulbrit ja tüümiani. Antud retsept on rohkem gulyasleves, kindlasti mitte guljašš. On veel pörkölt ja paprikaš, suht sarnased rahvuslikud toidud.
siirikirikal 30.märts 2008 22:12
Algupäraselt on guljašš eelkõige supp, aga Eestis on miskipärast see nimi sattunud lihakastmele. http://www.toiduta-
re.ee/aabits.php?i-
d=5494
Atsinna 30.märts 2008 13:10
Guljašš on siiani olnud hautatud veiseliha tomati-koorekastmes.
pargi5 16.mai 2005 23:05
väga hea supp.
mumm8 24.nov 2004 19:36
kas on hea
1