Supid

Kiirelt valmiv frikadellisupp

Keskmine hinne: 3.37 Allikas: 100 rooga
Frikadellisupp valmib poole tunniga, kui puljong on varem juba valmis või on seda sügavkülmast võtta.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 4 portsjonit
Tükelda porgandid ja porru, kuumuta kergelt õlis. Lase potis lihapuljong keema, lisa kartuliviilud (või -kuubikud), pannilt porgandid ja porru. Jäta kaane alla 10 minutiks tasasele tulele podisema.
Samal ajal valmista frikadellimass. Selleks sega kausis hakkliha riivsaia ja munaga, maitsesta soola ja pipraga. Vormi väikesed pallikesed ning keeda eraldi potis keevas vees need valmis (frikadellid tõusevad pinnale).
Tõsta frikadellid supi hulka ja keeda vajadusel veel või kuni köögiviljad on pehmed. Raputa peale tilli ja serveeri koos musta leivakääruga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Eliis 18.juuni 2014 15:02
See võib küll tavaline frikadellisupp olla, aga minu meelest on see ülihea :). Seda retsepti kasutan kindlasti väga palju kordi veel.
anneke2 29.okt 2012 16:32
Mulle samuti lemmiksupp, mida teen väga sageli. Keedan kapsa (võib olla ka hiinakapsas, keeb veelgi kiiremini ära), porgandi, porru, sibula, küüslaugu 2 aedviljakuubikuga ja siis veel pakk Rakvere frikadelle sisse ja väga kiirelt tervislik ja väga väherasvane supp ongi valmis.:Y
Maris 29.okt 2012 15:27
Olen samasugust suppi aastaid söönud ja see on mu lemmik!
Merit 11.sept 2011 15:02
Tegin just seda suppi. Väga hea jäi, aga tegin elus esimest korda ise frikadelle ja need jäid jube pehmed. Kas tegin midagi valesti või ongi isetehtud frikadellid poe omadest pehmemad? :)
Suhcuuur 29.aug 2011 21:13
Väga hea supp. Ma olen laisk inimene, ostan poest valmis frikadelle ja väga hea saab :)
svenartur 25.märts 2011 13:02
Frikadelle keedetakse eraldi selleks, et puljong oleks selgem, liha annab keetmisel vahtu; see ju tavaline frikadellisupp, ei näe selles midagi erilist mida kiita, tavaline hea supp.
Ninell 24.märts 2011 12:28
Mina keedan pidevalt seda suppi,aga mina küll frikadelle eraldi ei keeda,kui kartul on peaaegu valmis,siis keerutan käte vahel lihapallikesed ja panen kohe supi sisse,milleks keeta eraldi,ma ei saa aru,kunagi õppisin kokandust,seal õpetati nii.
:) 24.märts 2011 11:45
Pärlirosin - köögivilju kuumutatakse kergelt õlis, mitte ei pruunistata. Köögiviljades sisalduvad rasvlahustuvad vitamiinid näiteks ilma rasvaineta organismis ei imendugi. Lisaks annab see teguviis suppile kauni värvi ja lõhna. Seega kuumutamine õlis on positiivne mitte negatiivne.
Mufalda 18.veeb 2011 19:03
Va'a'rt retsept! Eile tegin ja maitses ha'a', pool supist veel alles ja mees pakkus, et v6iks ehk ka natsa nuudleid sisse panna, et tummisem saaks...
anka 03.veeb 2011 20:58
selline vihje ka, et minu arust jube hästi sobib frikadellisupi sisse paprika, ka külmutatuna.
arxitibi 12.aug 2010 07:57
Lihtne argipäeva supp.
Martin 09.mai 2010 19:37
hea supp ! Soovitan
ikka123 17.märts 2010 15:49
Meie pere yks lemmiksupp. Sööb nii aastane kui 4-aastane ;)
harry 14.veeb 2010 18:11
nii maitsev!
pärlirosin 31.jaan 2010 13:33
hea supp:D aga pannil köögivilju pruunistada ei raatsi, kaotavad vitamiine. panen värskelt keema. ja küüslauku lisasin ka aga seda ma lisan igalepoole:D
anxeta 22.nov 2009 23:47
mmm ei j6ua 2ra oodata homset sest siis teen seda suppi.
nuustik 13.märts 2009 16:27
Hakkan kohe proovime :) Siin lugedes jub kõht hakkas korisema
Teele 26.aug 2008 15:13
Praegusel külluse ajal võiks lisada ka muid köögivilju mis parasjagu saada on. Lisasin kapsast ja herneid. Ning harjumuspärasele supirohelisele võiks kasutada näiteks värskelt hakitud tüümiani, lihtne ja viib keele alla.
kassipoeg23 10.veeb 2007 09:39
väga hea supp
1