Uudiskiri Instagram Facebook
 
Supid

Läätse-juurviljasupp

Supid

Läätse-juurviljasupp

Pille Enden 100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Lahja ja tervislik supp valmib üsna kiiresti. Kes kardab, et supp jääb liiga lahjaks, võib lisada sinki või serveerida koos krõbedaks praetud peekoniga.
40-60 min

Valmistamisaeg 50 minutit

Taimetoitlastele
Retsept
portsjonile
300 g punased läätsed
1.5 l köögiviljapuljong
1 tk sibul või porru
2 küünt Küüslauk
3 tk Porgand
200 g Juurseller
2 sl tomatipüree
2 lehte Loorber
sool, pipar
hakitud pune
2 sl Hakitud petersellilehed
SERVEERIMISEKS
hapukoort
Vala läätsed sõelale ja pese hoolikalt. Kuumuta puljong keemiseni. Haki sibul ja küüslauguküüned ning pane potti. Lõika köögiviljad väikesteks kuubikuteks
ja tõsta potti. Mõõda potti ka tomatipüree ja lisa loorberilehed. Kuumuta keemiseni ja keeda 10 minutit. Lisa läätsed ja keeda veel 20-25 minutit.
Maitsesta pune, pipra ja soolaga.
Raputa peale hakitud peterselli. Serveeri hapukoorega.

KOMMENTAARID

lotta 13.märts 2009 18:02
Minul tuli see suurepärane :Y
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes