Uudiskiri Instagram Facebook
 
Supid

Krevetisupp munaga

Supid

Krevetisupp munaga

Kaie Mei Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Selle roa teeb eriliseks munasegu, mis tekitab kreemja hõljuva kogu, mida hiinlased kutsuvad hellitavalt munalilledeks. Jaapani maitsestuskastme mirini võib asendada ka väiksema koguse magushapu tšillikastmega. Tõeliselt rahvusvaheline supp!
Retsept
portsjonile
pisut soja- või rapsiõli
5 cm Ingver
0.5 tk Porrulauk
1 tk Porgand
1 tk Varsseller
0.5 dl mirini
1 l mahedamaitseline kalapuljong
200 g Kooritud krevett
2 tk Muna
1 sl sojakaste
0.5 tl seesamiõli
Munanuudlid
Sega potis mõõdukal kuumusel mõni minut õhukesi ingveriribasid. Lisa puljong, mirin, aedviljaribad ning sool ja pipar. Keeda teises keedunõus nuudlid vastavalt pakendil toodud soovitusele ja tõsta valmis nuudlid serveerimisnõudesse. Klopi muna hulka sojakaste ja seesamiõli. Kui aedvili on parajalt pehme, lisa krevetid ja ettevaatlikult ka munasegu. Kuumuta kuni muna hüübimiseni ning vala siis supp nuudlitele.
Retsept mõeldud 4 sööjale.

KOMMENTAARID

Triin09 02.dets 2010 17:18
Ilmselt on mõeldud sellist toodet nagu mirin, mis on väga levinud jaapani köögis. Nimelt on tegu magusa riisiveiniga (väga sake moodi, ainult väiksema alkoholisisaldu-
sega).
oquill 02.dets 2010 17:05
Misasi on mirini? Isegi googeldades ei saa midagi teada. Paistab, et mingi idamaine linn on selle nimega...
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke