Supid

Püreesupp kinoaga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: ajakiri Naised Autor: Angelica Udeküll
Tavalise vee asemel võid juurikaid keeta ka köögiviljapuljongis.
Kogus: 1 portsjon
1. Puhasta juurviljad, haki väiksemateks tükkideks porgand, viiluta seller ja peenesta ingver.
2. Kuumuta esmalt poti põhjas õli ja selles ingver.
3. Lisa potti juurviljad ja vala peale keev vesi. Keeda seni, kuni juurikad on peaaegu pehmed, aga samas veel kergelt krõmpsuvad.
4. Kui juurikad on pehmenenud, püreesta need saumikseriga ja maitsesta supp soola-pipraga.
5. Lisandiks keeda juurde kinoa. Loputa esmalt kinod 2 kuni 3 korda külmast veest läbi (ehk pese nagu riisi). Lase esmalt vesi keema ja seejärel lisa teravili. Keeda ca 10 minutit.
Näpunäited:
Kinoa on Lõuna-Ameerikast pärit teraviljasort, mis sobib ka neile, kes muidu teravilja ei talu. Müüakse mahekaupade poodides. Kinoad keetes tasub arvestada, et see paisub enam-vähem sama palju nagu kuskuss.
Kui supp jääb liiga paksuks, võid seda lahjendada näiteks õuna-porgandimahlaga.
Retsept mõeldud 2 sööjale.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
kraakjalg 03.sept 2010 10:23
Suppi pole veel proovinud aga mainiks seda, et on VÄGA OLULINE enne keetmist quinoat umbes 2-3 hoolikalt loputada, sest viljal on peal looduslik "kaitsekiht", mis keetes jätab kirbe maitse.
1