Supid

Selge leemega värskekapsasupp

Keskmine hinne: 3.17 Allikas: Pereköök Autor: Lia Virkus
Vanaemade stiilis tehtud supp, mis koosneb lihtsatest ainetest, kuid vajab pikka keetmist. Maitseb mõnusalt ja koduselt!
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 4 portsjonit
Tükelda liha, et see keedunõusse ära mahuks. Kalla veega üle ning aja ägedal tulel kiiresti keema. Lase paar minutit keeda ja tõsta pliidilt. Kalla keeduvesi ära ning pese lihatükid jooksva sooja vee all vahust põhjalikult puhtaks. Küüri puhtaks ka keedunõu. Pane liha uuesti potti, kalla keeva veega üle ja lase keskmisel tulel keema tõusta. Reguleeri kuumus väikeseks ning hauta liha ilma kaaneta umbes poolteist tundi ehk kuni kondid hõlpsasti välja tulevad. Pinnale kerkiv rasv riisu kulbiga regulaarselt ära, sest pikal keemisel muutub rasva maitse vängeks. Keetmise lõpupoole lisa sool. Tõsta valmis liha vahukulbiga välja ning lisa supisse peenikesteks ribadeks lõigatud kapsas ja sibul. Poole tunni pärast lisa ka õhukesed porgandirattad ja veel 15 minuti pärast väikesed kartulitükid. Eemalda liha luudelt, lõika pisikesteks tükkideks ja pane supisse. Hauta vaevalt keevana, kuni kartul on peaaegu pehme. Maitsesta supp lõplikult, vajadusel lisa keeva vett. Lase enne lauale viimist 10 minutit kaane all seista.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
atsats 06.nov 2014 15:38
Laisa inimese moodus selget leent saada. Minu memm hakkas alati liha keetma tasasel tulel ja seisis seni vahukulbiga poti kõrval, kuni vahtu tuli. Ei mäleta küll kordagi lihast keedetud suppi hägusena! Lambalihaga keedetud lihale lisaksin küüslauku, aga looma ja sealiha leeme keetmisel 3-4 loorberi lehte.
miu 08.okt 2012 12:06
vähe sellest, et loputamata lihast keedetud puljong sogane jääb, keenud rasv teeb puljongi ju kibedaks ka!
rm 16.sept 2012 06:44
Mina lõpuks peotäie tilli, tegi asja paremaks, supp.
regina 12.sept 2012 21:33
tavaliselt mina kallan supivedeliku läbi peene sõela ja jääb ka väga selge..
vaness 22.jaan 2012 23:04
Tegin sealihaga. Väga maitsev sai :)
Andres 23.apr 2010 16:48
Absoluutselt õige. Olen ise tubli supimees ja ainult nii, et esimene keet ära visata, tuleb puljongit teha.
Hindaja 19.apr 2010 11:56
On jah maitsev supp:) . Liha keetmise osas olen Liilyga 100% nõus,sest minu ema ütleb ka ,et kui tahad ilusat puhast leent tuleb liha pesta. Saab muidugi ka vahukorjamise teel leeme valmis ,aga siis tähtis ,et potikaant ei pane alguses peale vaid ,siis kui vahu tekkimine lõppenud,muidu võib juhtuda ,et keedad vahu puljongi sisse ja siis jääb puljongi värv kole ja maitse kannatab... Olen teinud mõlemat pidi ,aga liha ja potti pestes on supp maitsvam ja puljong selgem. Need ,siis minu ema tarkused.:)
sihmerdis 05.märts 2010 13:38
mina viskasi lõpuks potti peotäie värsket tilli, see tegi hea asja veelgi paremaks. priima supp.
stiux 05.dets 2009 18:25
mina lisan peotäie värskeid herneid
liily 14.juuni 2009 13:02
ainul niimoodi pestes saab puhta maitsega liha,olenteinud seda ema jälgedes aastakümneid ja teen surmani.Kellele meeldivad hüübinud veretükid,ärge peske ja maitsegi teine.Kui ei usu,võib ju ühe korra proovida,uskuge,-
tasub väikest vaeva.
mnaarits 02.juuni 2009 16:35
Sai järgi proovitud ja ega ei jäägi muud üle kui kiita ;) Lihtne valmistada ja maitsev.
exxxx 20.mai 2009 21:13
Super hea supp..tegin esimest korda ja kõik kiitsid isegi mees kes eriti supi sõber ei ole :)
exxxx 20.mai 2009 21:06
super hea supp tuli (Y) :)
Eva 30.jaan 2009 08:58
nn. vanaemade stiilis ma usun et lihal võeti enne keema hakkamist vaht pealt, mitte ei pestud lihatükke ja vahepeal ei küüritud potti ja nii ei tehta ka tänapäev :)
zira 30.sept 2008 10:47
minu vanatädi lisas peotäie odrakruupe - nämm!
1