Supid

Taipärane supp Thom Kha

Keskmine hinne: 2.63 Allikas: 100 rooga
Kuulsa Aasia supiklassiku lihtsustatud versioon
Kogus: 4 portsjonit
Lõika broilerifilee väikesteks kuubikuteks. Kuumuta wok-pannil õli ja pruunista selles broileritükid. Sega omavahel maitseainesegu, kookospiim ja vesi, vala pruunistatud kanale. Hauta 2-3 minutit, kuni kana on küps. Lisa kuubikuteks lõigatud tomatid ja viilutatud šampinjonid, kuumuta keemiseni. Kaunista hakitud värske koriandriga ja serveeri kohe.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
kes 09.sept 2013 15:10
Proovisin ka ära ja väga maitsev tuli. Shampinjone polnud käepärast, panin nende asemel hoopis natuke kukeseeni :) ja lisasin ka krevette, nagu keegi siin soovitas. Lisasin ka pool valget sibulat, mis jäi väga hea krõmpsuv supi sees.
kristi 20.sept 2012 17:51
Kindlasti käib ingver, tsillipasta ja laim ka siia hulka :) minu üks lemmikuid ka. teinud olen seda ilma tomatita siiani.
katu 13.nov 2011 22:00
Just lõpetasin supi söömise.Mega maitsev.Tegelt on asi selles,et lisaks kõikidele koostisosadele panime lisaks ka küüslauku,sibulat porgandit ja kalakastet,ning ühe viilu sidrunit.Tomat andis supile ilusa punase välimuse ning panime terve paki maitseainesegu.Oli parajalt spice.Aga tõsiselt sooooooovitan.Super.
Hindaja 26.veeb 2011 21:17
väga maitsev
Nele 09.nov 2010 14:34
Super hea supp, kui õgesti teha :) ja osata lisada vajadusel juurde maitseaineid ja sisu. Nämm nämm, mida vürtsisem seda parem!
annely 26.okt 2010 19:11
SUPER HEA supp, proovisin ka ära. selline mõnus hapukas ja vürtsine maitseelamus !
trin 26.aug 2010 22:29
Meile ka väga meeldis! Lisasime mingeid tai nuudleid ka, mis kodus olid ja sai sellise vähe tummisema. Super!
Tiina 26.aug 2010 12:04
Minu kiidusõnad! Väga hea supp :) Lihtne ja kiirelt valmiv. Lisasin krevette, porgandit, brokolit (ehk suvalised asjad külmkapist) ja panin pool pakki maitseainesugu, nii tuli piisavalt tuline. Lihtsalt imeline supp :D
Helen 18.aug 2010 18:23
Ei imesta et lisatakse igasugu muud kraami hulka.sellise retseptiga ei saa autentset maitset kätte. Tom Kha Gai nimetust seelaadne supp siinkohal küll ei vääri. ' Ja kui korra aastas siiski peaksite Tallinnasse sattuma siis jätkub ostetud maitseainetest tükiks ajaks. Ja nimelt oh üllatust, saab neid maitseaineid ka teiste roogade valmistamisel kasutada. NBSupi kõrvale käib peaaegu, et alati keedetud basmati riis. Ja kel teravust liiga palju võtku kõrvale apelsinimahla.
crrt 11.juuni 2010 21:43
Üks minu lemmiksuppe, omapärase maitsega, mis ei pruugi ehk kõigile sobida. Ilmselgelt ei saa mingist maitseainesegust ka autentset Tai rahvusrooga, olekski nagu palju tahta ju. Ostsin juba valmis sidrunimaitselise marinaadiga kanafileed, mis sobis selle supi sisse väga hästi. Ka krevetid on head. Lisaks panin pool tavalist valget sibulat (õhukeseks hakitult) ja rohelisi ube, et oleks rohkem seda söödavat kraami sees :) Teinekord olen lisanud ka porgandit, rohelist sibulat ja/või brokkolit. Kookos-
piim peaks olema see kreemisem või paksem versioon, mitte mingi light. Viimane võib asja tõesti untsu keerata.
Kristiina 03.mai 2010 08:19
Olen proovinud nii kana-senne varianti kui kana-kreveti varianti. Soovitan kindlasti kana-kreveti varianti. Krevett annab väga mõnusa maitse. Lisan seda tunde järgi ja päris palju:) Samuti olen alati vett rohkem lisanud ja suurendanud kana-tomati-kreveti kogust (et lurr ei jääks), kuna originaalretsepti järgi on minu jaoks supp pisut liiga terav. Aga mitmeid aastad juba üks lemmiksööke kindlasti. Soovitan!
Mari 26.veeb 2010 17:56
Huvitav maitseelamus! Mina näiteks jätsin tomati välja ning lisasin hoopis porgandit, mis tegi selle palju põnevamaks. Koguseid muutsin vastavalt: 125 ml kookospiima, umbes üle poole paki Tom Kha maitseainesegu ning kuskil 2 pisikest porgantit. Mängis teistsuguse maitse välja, ega ei olnud vänge ja liiga kookosene. (Kogused on 2 inimese kohta) Kindlasti katsetage ;)
Riina 02.veeb 2010 22:37
Nii, katsetasime ka selle supi järgi ja võin öelda, et polnud väga vigagi. Vedelikku tundus kuidagi eriti vähe olevat ja nii panin vaikselt vett juurde. Maitseaine oli ka päris tugev ja seened oleks võinud enne pannil veidi ära pruunistada, aga muidu oli täitsa huvitav.:)
Gleissy 01.veeb 2010 21:02
Täpsustaks siinkohal veel oma pettumust: 1) Jube terva; 2) sidruni või mingi hapu maitse domineeris ebameeldivalt 3) kookospiima 6 dl veega lahjendades sai eriti pahamaitselise lurri 4) tomat tegi asja veel jubedamaks Kokkuvõttes: andke andeks, aga see supp ei kõlvanud küll kuhugi :( kahju et niipalju raha läks sellise mõttetu asja peale, sest ega see kookospiim ja maitseaine segu polnud odavate killast. Meie peres seda igal juhul enam ei tehta :(
Gleissy 01.veeb 2010 17:27
tõesti vääääga tuline, soovitaks kindlasti maksimum pool pakki maitseaine segu panna, mitte rohkem...ja ma ei tea, kas see tomat ikka sobib siia? maitseasi muidugi.
Annika 10.nov 2009 13:19
tulised toidud maitsevad, aga ei maitsenud kookospiim , just kookospiimapärast teist korda ei teeks
v. 01.juuni 2009 19:57
mitu grammi on vaja kana?
Liisi 26.jaan 2009 14:15
Hea ja huvitava maitsega supp. Kuna ei ole eriline tulise toidu armastaja, siis paneksin pool või kolmveerand pakki tom kha maitseainesegu.
Didi 30.dets 2008 17:42
@tüdruk: müüakse kõikides suuremates kauplustes kas siis maitseainete juures või nn "idamaises letis" (näiteks kasvõi Prismas). Välja näeb selline: http://www.santama-
ria.ee/sortiment/-
tai/maitseainese-
gud/article_id-202
tüdruk 30.okt 2008 14:00
kus seda maitseainesegu müüakse?
käpe 28.okt 2008 09:44
VÄGA MAITSEV!;)
siirikirikal 28.sept 2008 11:35
Minu meelest on küll "taipärane" õigustatud:) See retsept on loomulikult tugevalt mugandatud, sest nagu ikka võõramaiste retseptidega, on paljude algupäraste koostisosade kättesaadavus (eriti värskelt!) Eestis raskendatud või hoopis võimatu. Nimetatud maitseainesegu sisaldab mõningaid selliseid koostisosi ning on abiks inimestele, kes ei hakka eraldi Tallinnasse sõitma, et Stockmannist või Piprapoest ühe supi jaoks paari maitseainet osta. Seepärast ongi suppi nimetatud kui taipäraseks ja lihtsustatud versiooniks.
Miky 28.sept 2008 03:21
Tere olen suur Taiköögi austaja ja tähtis on kindlasti supp valmistada värsketest ainetest niisiis vaja läheb-sinise ingveri juurikat (galangal), lemongrass-
tsitrusrohi, kaffir laimi lehti,laimi mahla, kala kastet (nam pla),eriti paneks rõhku kala kastmele, suhkrut, musta tsilli pastat ja juba üleval mainitud aineid välja arvatud maitseainesegu. Kahjuks pean sellele retseptile 1 punkti andma sest see retsept ei vääri isegi nimetust 'Taipärane'.
indrekparli 25.sept 2008 12:45
Kui kana ikka ei meeldi, siis selle asemel võib kasutada tofut või krevette. Võib ka proovida nii, et jätad lihtsalt kana välja.
indrekparli 25.sept 2008 12:43
Üldiselt on Thom Kha tuntud kui kanasupp, aga tean, et seda tehakse ka tofu või krevettidega. Võib ka proovida nii, et jätad lihtsalt kana välja.
12