Supid

Punane läätsesupp

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga Autor: Vesta Reest
Läätsesuppi serveeri värske koriandriga.
Kogus: 1 portsjon
Haki sibul ja küüslauk. Lõika porgand ratasteks või kuubikuteks. Kuumuta potis õli ja passeeri sibulat tasasel tulel, nii et see klaasistub. Ära lase pruunistuda!
Lisa porgand ja küüslauk ning hauta tasasel tulel veel 5 minutit. Kalla peale 2 liitrit
külma vett ja lisa hoolikalt pestud läätsed. Lase keema tõusta ning lisa punane vein. Keeda umbes 15 minutit või kuni läätsed on pehmed. Lisa tomatikonserv või kirsstomatid ja keeda tasasel tulel veel paar minutit.
Lisa värske koriander. Vajadusel viimistle maitset soola ja pipraga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Liinu?ka 14.jaan 2013 15:24
Nii, sellelt retseptilt sain inspiratsiooni ja improviseerisin: Pu-
nased läätsed 200g panin tunniks ajaks likku, ja need paisusid 500g ümber. keetsin porgandikettad poolpehmeks.panin poti pöhja julgelt oliiviõli, 3 hakitud sibulat ja terve kobara küüslauku, praadisin/hautasin pehmeks, lisasin 0,5l vett, porgandi, läätsed..keetsin 10min.. lisasin 30g tomatipüreed (maitseks), keetsin veel 2minutit.võtsin tulelt, püreestasin saumikseriga kõik püreesupiks/pudruks. maitseks sutskasin sisse loorberi lehed. maitsestasin ka soola ja pipraga. tulemus on ülihea, soolane,piprane, magus. isegi mehele, kes on ennekõike lihasööja, väga maitses.
Annake 15.märts 2012 19:24
Olen teinud enam-vähem sama suppi, aga ilma veinita. Soovitan ka head suitsuvorsti juurde lisada, saab palju parem.
Anni. 31.märts 2011 09:11
Ma arvan, et prooviksin pigem saaramasaara suppi.:D
saaramasaara 09.veeb 2011 11:30
Avastasin enda jaoks läätsed juba mitu aastat tagasi. Lisan siia oma variandi läätsesupist, koguseid saab ise vastavalt maitsele varieerida, mina teen seda nö tunde järgi. 2-3 sibulat (sõltub suurusest ja sibulalembusest) -
pool küüslauku (sama lugu, võib panna ka vähem või rohkem) 2-3 tomatit 2 pakki purustatud tomateid (mina kasutan neid, mis on ürdilisandiga) umbes pool pakki punaseid kiirkeedu läätsi oliive (vastavalt maitsele) Pruunista paksu põhjaga potis väheses õlis sibul ja küüslauk, lisa hakitud tomatid ja purustatud tomatid, esialgu umbes 1,5 l vett (vastavalt sellele, kui paksu suppi soovid, saab pärast juurde panna). Siis lisa läätsed ja keeda seni, kuni läätsed on pehmed (siin ongi see vee lisamise koht, sest läätsed paisuvad ja kui väga paksu suppi ei taha, siis tuleb ilmselt vett juurde panna) Lõpuks kui supp on valmis, maitsesta soola ja karriga vastavalt oma maitsele. (mina lisan vahel natuke t?illipulbrit ka, kui vürtsikamat suppi tahan) Kõige lõpuks lisa oliivid ja maitserohelist (mina kasutan tilli ja peterselli, kui värsket ei ole, aitab kuivatatud või külmutatud maitserohelisest ka:) Ja ongi valmis - head isu! :Y
algaja 22.jaan 2011 17:22
Meil ei tulnud see supp küll üldse selline nagu pildil, palju vedelam ja pruuni värvi sai, ja vett panime niigi ligi kaks korda vähem. Maitse polnud ka kõige parem, kuigi see võis olla tingitud asjaolust, et värsket koriandrit ei lisanud ja vein oli ka teist marki kui see, mida siin soovitatakse.
Jutsukene 07.jaan 2011 09:00
läätsed on vähe harjumatud, aga täiesti maitsev supp. vett lisasin vastavalt vajadusele.
sc 28.mai 2009 22:01
palju ei ole vett natuke?
1