Supid

Klaar kalasupp

Keskmine hinne: 2.76 Allikas: ajakiri Naised Autor: Angelica Udeküll
Kuum kalasupp tuulisel päeval - mida veel paremat võiks tahta.
Kogus: 3 portsjonit
Vala kalaosade peale külm vesi, n-ö pesemiseks, ja seejärel vala see ära.
Vala kalale uus vesi, nii et kala oleks veega kaetud, ja lase kiirelt keema.
Alanda kuumust ja keeda puljongit madalal tulel 1,5 tundi. Aeg-ajalt eemalda kogunenud vaht.
Maitsesta puljong loorberilehtede ja soola-pipraga.
Puljong on valmis, kui liha eraldub kergesti luude küljest. Vahepeal peab koorima vahtu.
Kui puljong on valmis, eralda luude küljest liha ja valmista supp.
Haki sibul ja porgand peenikesteks ribadeks.
Kuumuta pannil või ja selles sibula- ja porgandiribad.
Aja puljong keema ja lisa porgandi-sibulasegu. Keeda, kuni köögiviljad on pehmenenud. Pigista supi sisse maitse järgi sidrunimahla.
Supi juurde keeda üks kooreta muna. Selleks aja vesi keema, tekita vispliga potis keeris ja vala muna ettevaatlikult vette.
Lisa pošeeritud muna supi hulka ja puista peale hakitud murulauku.
NIPP: Puljongit võib selitada ka munavalgega, mis imab sademe enda sisse. Löö puljongi sisse üks munavalge, lase sel kalgenduda ja eemalda munavalge enne supi valmistamist.
IDEE: Kui on isu toekama supi järele, lisa enne sibulate ja porgandite lisamist leemele ka kuubikuteks tükeldatud kartulid (2-3 tk).
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa