Supid

Päikesekuldne porgandisupp

Keskmine hinne: 4.05 Allikas: 100 rooga Autor: Martin Hanson
See supp paneb porgandi proovile. Tegemist on vürtsika leemega, milles porgand on pigem neutraliseerija.
Valmistusaeg: kuni 20 min
Kogus: 4 portsjonit
Pane läätsed paariks tunniks vette tahenema. Lõika porgandid ja sibul kuubikuteks. Viska potti korralik tükk võid ning prae selles hakitud loorber, kardemon ja kaneel. Lisa sibul ja kui see on pehmenenud, siis ka porgandid ja läätsed.Maitsesta soola, suhkru ja pipraga. Lase veidike haududa ning lisa vesi ja piim. Lase keema ja hauta siis kümmekond minutit. Jahuta supp ja püreeri saumikseriga. Aja segu läbi toidusõela ja lase uuesti keema. Teravuse lisamiseks maitsesta veel kord pipraseguga ning lisa näiteks hakitud jalapeno või tšillimaitseainet.
Kuumalt serveerides lisa enne taldriku lauda kandmist riivjuustu ja pisut tilli.
Kui eelküpsetatud võid käepäraselt ei ole, pane pakk taluvõid pannile sulama. Kui kogu vedelik ja piimamass on eraldunud ning pannilt ära kurnatud, vala jääk läbi marli kaussi ning lase jahtuda ja hanguda.
 Lisandiks soovitan karrikana, mida tuleks eelnevalt marineerida. Siis karriga määrida ja kergel tulel mõnusalt kuldpruuniks praadida. Viilutada ja serveerimisel asetada koos tilliga supitaldriku keskele.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
NurrMarta 08.juuli 2009 20:27
Haa :) Hanson tahendab läätsi vees :) Ega ta teab mis suur faktisõber ole oma loomingus olnud, nüüd siis selline pärl.
Kadiann 08.juuli 2009 16:41
hea supp. ps tahenema=kuivaks tõmbuma - milline protsess ei saa kuidagi toimuda vees
1