Supid

Meie borš

Keskmine hinne: 3.89 Autor: Roman Zaštšerinski
Küüslaugurikas borš Roman Zaštšerinski moodi valmib värske kapsa ja kartuliga.
Kogus: 8 portsjonit
1. Loputa liha külma vee all puhtaks, pane potti ja kalla peale külm vesi. Lase keema ja korja puljongilt vaht. Keeda liha 1 tund. Kui vahtu enam ei tule, lisa poolitatud sibul, porgand, ja küüslaugupea ning maitseained ja ploomid. Kata kaanega ja keeda madalal kuumusel 2 tundi. Kurna puljong, tõsta liha välja ja lõika kuubikuteks.
2. Keeda peedid (selleks kulub umbes 1 tund), koori, riivi ja lisa 1/2 spl 30% äädikat, et peet säilitaks oma kauni värvuse. Pane riivitud peet kõrvale. Koori ja tükelda sibul. Haki kapsas, lõika sibul ribadeks ja riivi porgand. Prae sibul ja porgand õlis poolpehmeks. Lisa tomatipasta ja hauta veel veidi aega.
3. Lisa puljongile praetud sibul ja porgand ning keeda 5 minutit. Lisa kartulikuubikud ja kapsas, keeda 10 minutit. Lisa riivitud peet ja keeda veel 5 minutit. Nüüd lisa lihakuubikud, maitsesta soola-suhkru, äädika ja musta pipraga ning tõsta tulelt.
4. Haki küüslauk ja ürdid ning lisa supile. Kata pott kaanega ja lase vähemalt 10 minutit enne serveerimist maitsestuda.
Serveeri hapukoore ja musta leivaga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Eva 12.juuni 2013 21:22
Imehea supp! Pere sõi ja kiitis.
siirikirikal 13.aug 2012 09:58
leaanika22: ikka saab, vaata vihjeid siit - http://www.toiduta-
re.ee/retsept.php?i-
d=8656
leaanika22 10.aug 2012 21:12
kui ma paneks vähem vett või teeksin paksema , kas saaksin seda panna ka purki? Nagu bor?ipõhjaks?
martinvino 02.mai 2012 01:19
Parim bor? mis olen teinud, soovitan kõigile. Supi maitse värvus ja kõik on lihtsalt suurepärane. Olen teinud seda mitmeid kordi ja tunda on kohe et Romka on südamega asja juures :D
edasi 09.märts 2012 03:50
@peetrike 1/8 kapsapead. Kui retseptis on 0,25, siis on see veerand. veerandi teed pooleks, ükskõik mis pidi.
Muri 11.sept 2011 21:37
Arvestades seda, et olen kokanduses suht käkerdis, tuli see supp ometigi esimesel korral hästi välja. Olen rahul
hilt 04.sept 2011 16:56
teen juba mitmendat korda, parim bor?
Matu 21.aug 2011 23:05
See maitses väga hea...., tõesti
Peetrike 10.mai 2011 21:14
Jäin jänni kapsa kogusega (ei osanud kuidagi võtta 0,13 tk posrt 4-le):(
margit 21.veeb 2011 22:43
Tegin täpselt retsepti järgi!Parim bor? mida saanud olen!Tundus ikka imelik küll,kui supipuljongit maitsta ilma peedi-ja lisanditeta.Ploomi maitse lõi üle ja ei kujutanud ettegi,et bor?i maitset üldse välja lööb.Lõpptulemuse siiski annab oma võluga küüslauk!5 küüslauguküünt ei kõlanud eriti isuäratavalt,kuid tõesti,koguseliselt supper ja maitse missugune.Jätkan samas vaimus!Proovige ja te ei kahetse:);)
Võrratu 15.veeb 2011 16:46
Mina teen peediga nii et koorin ja riivin toore peedi ja siis panen potti koos vähese veega ja äädikaga (vett niipalju et peet lihtsalt ei kõrbeks põhja)
1