Uudiskiri Instagram Facebook
 
Külmsupid

Baabu suvesupp

Külmsupid

Baabu suvesupp

Vanaemade kokaraamat
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Baabud ehk vanaemad tegid seda suppi kevadest sügiseni ja just neist ainetest, mida parasjagu värskelt saada oli. Peti kõrval võib kasutada ka keefirit, peab vaid vaatama, et supp jääks mõnusalt paks. Maitserohelisega ei tasu koonerdada, sest see annab hea maitse. Kevadel võib tomati asemel roa sisse panna riivitud redist.

kuni 20 min

Retsept
portsjonile
Keefir või
1 l pett
1 tk Kurk (pikk)
2 - 3 tk Tomat
200 - 300 g Maasuitsusink
Roheline sibul
Aedtill
2 - 3 tk Muna (keedetud)
Sool
Suhkur
Kloppida pett kohevaks. Tükeldada kurk, tomatid, sink ja maitseroheline, segada petiga. Maitsestada soola ja suhkruga. Panna 1–1,5 tunniks külmkappi seisma. Lõigata keedetud munad viiludeks ning serveerida valmis supi kõrvale eraldi kausikeses, nii et igaüks saab seda ise võtta. Juurde võib pakkuda ka kuumi keedetud kartuleid.

KOMMENTAARID

Repsikk 10.juuli 2012 13:06
Jah tõesti..teed külmkapi lahti, vaatad mis seal on ja viskad kõik sisse. Olen seda sel aastal juba piisavalt teinud :). Samas aga püüan liiga palju erinevaid asju korraga mitte panna, muidu kämmatab maitse ära ja ei ole nii hea. Ahjaa.. lisan tavaliselt ka sinepit ja mõnikord ka punase veini äädikat või palsamiäädikat.
Lauri 08.juuli 2012 10:52
Väga hea supp kuumal suvepäeval.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes