Supid  » Lihaga supid

Afgaani hernesupp

Keskmine hinne: 3.27 Allikas: Oma Maitse Autor: Toomas Kahur
Selle supi avastasin Kabulis, kus seda talvel tänavatel termoskateldest müüdi. Supi darikeelne nimi sherwa-e-shamali- war pidavat tähendama põhjala suppi. Põhjala all peetakse siin muidugi silmas Afganistani põhjaosa, kus laiub karmi kliimaga Hindu-Kuši mäestik, aga supp sobib hästi ka meie oludesse.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 6 portsjonit
Vala potti sorts toiduõli, lase kuumaks ning prae teraval tulel liha ja kondid igast küljest pruuniks. Lisa peeneks hakitud sibulad ja küüslaugupressiga purustatud küüslauk. Vajadusel lisa sorts õli. Vähenda kuumust ja sega pidevalt, et sibul põhja ei kõrbeks. Kui sibul on muutunud läbipaistvaks, vala potti poolitatud herned. Jätka kuumutamist nõrgal tulel ja pidevalt segades. Tõsta hulka purustatud tomatid, sega hoolega läbi ja lisa peeneks hakitud tšillikaunad, jahvatatud koriander, kurkum ja must pipar. Vala peale 1,5–2 liitrit vett, tõsta poti all kuumust ja lase keema tõusta. Vähenda siis kuumust ja lase supil umbes 2 tundi vaikselt podiseda. Keemise ajal maitsesta soolaga. Jälgi, et toit põhja ei kõrbeks: herned muutuvad tunni möödudes tummiseks ja kipuvad kergesti põhja külge kinni jääma. Kui liha on piisavalt pehme, tõsta pott tulelt. Õngitse liha ja kondid potist välja, lase jahtuda. Eemalda liha kontidelt, haki sobiva suurusega tükkideks ja pane potti tagasi. Lase supp uuesti keema. Lisa suupärasteks kuubikuteks hakitud kartulid. Kui supp on liiga paksuks läinud, pane juurde vett, aga mitte palju. Supp peab olemagi parajalt paks. Kui kartulid on peaaegu pehmed, lisa peotäis värskeid hakitud koriandrilehti ja lase veel 5 minutit keeda. Maitsesta vajadusel soolaga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
super 18.sept 2012 18:24
Vot see on hea supp. Muidu mulle supid ei meeldi kohe üldse aga see oli tõeliselt hea. Soovitan! :)
Eloli 08.sept 2012 19:45
Tundub põnev supp. Olen teinud sarnast läätsedega, punased (või oranzhid) läätsed keevad eriti ruttu pehmeks, ainult 20 min. Liha asemel olen pannud singikuubikuid ja t?illikauna asemel veidi t?illikastet pudelist. Meie perele maitseb väga :)
1