Supid  » Lihaga supid

Peedisupp frikadellidega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Frikadellidega peedisupp ei jää sugugi alla klassikalisele boršile. Värske kapsa asemel võid kasutada ka hapukapsast.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 6 portsjonit
1. Sega hakkliha hulka lahtiklopitud muna ja külm vesi, maitsesta tüümiani, soola ja pipraga. Klopi hästi läbi ja vormi pallikesed.

2. Koori ja haki sibul, riivi porgandid jämeda riiviga. Hauta sibulat ja porgandit poti põhjas õlis 3–4 minutit. Koori ja riivi peedid jämeda riiviga või lõika kangideks. Tõsta veerand peedist kõrvale, ülejäänu lisa potti.

3. Vala juurde vesi ja hauta 10 minutit. Lisa tükeldatud kapsas ja hauta veel 5 minutit.

4. Koori ja tükelda kartulid ja pane supi sisse, tõsta potti frikadellid ja hakitud tüümian, keeda suppi veel 10 minutit.

5. Pane kõrvaletõstetud riivitud peet väiksesse kastrulisse, tõsta supist peale veidi puljongit, lisa õunaäädikas ja hauta 5 minutit.

6. Maitsesta supp soola, suhkru, õunaäädika ja pipraga. Lisa hautatud peet, kuumuta läbi ja serveeri maitserohelisega
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Siiri Kirikal 09.juuni 2017 20:36
Aitäh, muutsime portsjonite arvu õigeks, 6-le peaks aitama :) Arvestasime, et supp maitseb hästi ja süüakse supitaldrikust, mitte väikestest supikaussidest.
annyi 03.juuni 2017 16:55
oiiiii, kui hea see sai! Aga sellest kogusest tuleb küll kaugelt rohkem kui 4 porsjonit, peedikogust võib julgelt vähendada, seda on ikka väga palju. Lihapallide segule lisasin ka purustatud pistaatsiapähkleid, megahästi mõjus see maitsele.
1