Uudiskiri Instagram Facebook
 
Lihaga supid

Veisesabasupp

Lihaga supid

Veisesabasupp

Epp Mihkels Hõrgud road rupskitest
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jüri Seljamaa
Veisesabasupp kõlab ju hästi! Peale selle ka maitseb suurepäraselt, ehkki komponente on vähe. Supi võlu selles peitubki, et saab sõna otseses mõttes konti närida, eriti kui saba veel ahjus enne ära pruunistad. Köögivilju võid lisada oma maitse järgi.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
1 tk Veisesaba (lülidest lahti lõigatud)
3 l Vett
3 tk Porgand
1 tk Porrulauk
5 tk Kartul
Sool
Terapipar
2 tk Loorberileht
1. Keeda veisesabasid soola, terapipra ja loorberiga maitsestatud vees, kuni need muutuvad pehmeks ja liha hakkab luude küljest lahti lööma. Tõsta sabakondid leemest välja ning kurna leem läbi sõela teise potti, nii saad läbipaistva puljongi.

2. Lõika porrulauk, porgand ja kartul sobivateks tükkideks. Aja puljong uuesti keema ning lisa köögivili. Kui soovid krõmpsuvat porgandit, vala kõik aedviljad korraga sisse. Kui aga eelistad pehmemat porgandit, pane see teistest köögiviljadest 5 minutit varem keema.

3. Soovi korral võid juurikate valmimise ajal sabakondid kas ahjus või pannil või sees pruunistada. Serveerimisel tõsta igasse kaussi sabatükk ning selle peale supp.

Uued retseptid

Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga

Kalaroad
Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga