Uudiskiri Instagram Facebook
 
Lihata supid

Küüslaugumaitseline borš lehttainast kaane all

Lihata supid

Küüslaugumaitseline borš lehttainast kaane all

Angeelika Kang 100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Paks ja tummine küüslaugumaitseline hapukapsaborš, mis on peidus lehttainast kaane all, annab külmal talvepäeval korralikult sooja. Muidugi võid supi valmistada ka ilma lehttainakaaneta.
Retsept
portsjonile
2 sl Või
2 sl Õli
1 tk Sibul
2 tk Peet
2 tk Porgand
4 tk Kartul
200 g hapukapsas
1 l puljong
2 lehte Loorber
10 tera Must pipar
2 tl suhkur
2 sl pressitud sidrunimahl
8 küünt Küüslauk
1 peotäis Petersellilehed
300 g lehttainas
Sulata potis või. Lisa õli, viilutatud sibul, riivitud peet ja porgand ning kuumuta 5 minutit. Lisa riivitud kartul ja kuumuta veel veidi. Lisa hapukapsas, puljong, loorber, terapipar ja suhkur ning keeda, kuni kartul ja peet on pehmed. Maitsesta sidrunimahla ning hakitud küüslaugu ja peterselliga. Kuumuta ahi 225°C-ni. Tõsta supp kuumakindlatesse ahjuvormidesse. Rulli tainas laiali. Kata vormid lehttainast kaanega, pintselda pealt veega ja küpseta ahjus 10 minutit. Retsept on mõeldud kuuele inimesele.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes