Supid  » Lihata supid

Endatehtud boršipõhi

Keskmine hinne: 3.57 Allikas: 100 rooga Autor: Lia Virkus
Valmista suve lõpul, sügise algul suurem kogus boršipõhja ja pane purkidesse. Supi tegemiseks lahjenda seda 1:1 veega, lisa liha või vorsti ning soovi korral ka kartuleid.
Kogus: 1 portsjon
1. Riivi porgandid ja peedid, viiluta kapsad. Tükelda tomatid (soovi korral koori eelnevalt), kurgid ja sibulad. Aja suures potis õli kuumaks, pane sinna riivitud peet ja porgand ning keeda 5 minutit. Lisa kapsas, pipar, sool, suhkur ja loorberilehed, keeda 20 minutit.
2. Lisa ka tomati-, kurgi- ja sibulatükid ning keeda 20 minutit. Viimasena lisa äädikas ja tükeldatud till, keeda veel 2–3 minutit.
3. Vala kuum salat steriliseeritud purkidesse ja kaaneta.

Kogustest valmib 7 liitrit.

HEA IDEE!
Värske kurgi asemel võid kasutada ka marineeritud kurki. Lisa need tükeldatuna koos äädikaga kõige viimaks, keeda korraks kõik veel läbi ning tõsta boršipõhi purkidesse. 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
vanaema 30.sept 2016 13:25
Teen seda supipõhaja juba aastaid. Toore peedi asendan kõige lõpus poest ostetud riivitud peediga ( toore peedi asendan riivitud keedupeediga sest nii jääb ära jube möglamine, kus pool kööki on puneseid pritsmeid täis), samuti olen vähendanud õli kogust poole võrra . Saab igati maitsev
Siiri Kirikal 27.aug 2013 17:30
Lia kirjutab, et kurgi võib ära jätta või kasutada värsket kurki. Aga hea ja isegi parem mõte on kasutada marineeritud kurki, mis tuleks siis lisada koos äädikaga, st kõige lõpus, kuumutada korra läbi ja tõsta siis kogu kupatus purkidesse.
mill 27.aug 2013 16:40
Kas kurk on värske? vvf2
Mirka 17.sept 2011 10:15
Minu retsept.2kg kapsast,1,5kg porgandit,2kg peeti,1kg sibulat,2kg tomatit,0,5l õli 1kl.suhkrut,5spl.soo-
la,2kuni3spl. äädkat,20 pipratera.Viimasel ajal olen lisanud 2kl vett.kuna armastan rohkem juurikate oma peent maitset,siis maitseaneid rohkem ei lisa.sellest satsist saan 11 purki,0,8l. yhel õhtul valmistan 2satsi ained valmis,peet,porgand kõõgikombainiga,to-
mati tegin naturaalselt puki valmis.sel aastal tegin 6 satsi.see läheb hästi kaubaks.kiirel ajal keedan kartulikuubikud,purk või kaks ja äkki väga tervislik toit omast keldrist võtta.võib ju maitsestada nyyd.kindlasti hapukoorega!
joanette 11.sept 2011 11:20
Kuna kodus kaalu ei ole,tegin silmajärgi,kurgi asemel panin paprikad,kolm portsu on tehtud,kuidas seisab?ei tea,eks talvel näha ole,tegibn ühe purgi ka lahti,prooviks,mait-
ses väga hästi!
Leili 09.sept 2011 15:21
Meie pere lemmik nr.1! Teen bor?ipõhja juba 5 aastat, sain retsepti mingist vene ajakirjast. Kogused samad, mis siinses retseptis, aga kurgi asemel kasutatakse paprikat. Selle hoidise tegemine on suht aeganõudev protsess-teen tavaliselt mitme portsu jagu, aga talvel tasub vaev end küllaga ära. Võrratu bor? valmib, poevariandiga ei saa mitte võrreldagi. Kiidan ja soovitan! Sel aastal on valmis 25 purki ja kindlasti teen ühe portsu veel, talv on pikk! Kes sügisel virk, võib talvel laiselda :)
Merka 07.sept 2011 13:54
Mul on tühjade purkidega sel aastal probleem, seega tahaks peedid supipõhjaks teha küll, paneksin sibulat, porgandit ja tomatit ka, aga kui palju lisada soola-suhkrut-
äädikat, et segu kindlasti hästi säiliks ja hästi maitseks ka. Kapsastega, kurkidega olen teinud varem, aga nüüd teeks natuke teisiti. saan ju talvel muid asju supile lisada, kui vaja. Kes pakuks koguseid välja, millises vahekorras oleks kõige parem?
trintzu 07.sept 2011 12:21
nii, 14 purki just valmis tehtud, teine sats see aasta, supper hea supp
Atsinna 03.sept 2011 09:15
Hoidistesse ikka reeglina jäme sool.
prrrrr 02.sept 2011 22:42
sool - jäme või peen sool?:)
trutsu 26.aug 2011 13:27
teen ka mitmendat aastat juba supi põhjasid. Nii hea on kohe omast käest võtta. Hapukapsaga pole proovinud. nüüd teen ära.
Patsu25 17.aug 2011 22:44
Väga hea tuli ! (soola lisasin 6 spl)
kaire2 16.aug 2011 13:23
meie perele meeldib, teen alles teist aastat, aga olen kindel, et järgmisel nõutakse ka:) õli panen vähem, soola maitse järgi, juurde saab alati panna. lastel lihtne peale kooli sooja sööki teha, panevad veel natuke viineri või vorsti tükikesi ka juurde ja väga hea jääb.!
Ann 17.juuli 2011 15:07
Kõik ained sobivad suurepäraselt.Mina olen lisanud ka peeneid suvikõrvitsa ribasid ja porru rattaid, ka veidi küüslauku.
krrr 16.juuli 2011 22:52
Kui 10 sl soola panna, siis tuli ikka jubehirmus soolane, peaaegu ei kõlvanudki süüa. Niiet soovitan pigem panna 5.
pepiino 28.dets 2010 19:34
olen kah mitu aastat teinud...kurk on retseptis sellepärast, et saaksite oma sügisesed pisut üleküpsenud kurgid ära kasutada.
paanika 26.okt 2010 16:52
tegin siis kaa lõpuks ja jäin tulemusega väga rahule. väga maitsev!
soul 20.okt 2010 13:07
Vähendasi õli kogust üle poole ja maitse muutus hoopis paremaks ja värskemaks. Selline kogus õli tapab õige maitse ära.
ailii 06.sept 2010 17:56
Ootan samuti seljankapõhja retsepti...
elne 06.sept 2010 11:46
tegin ka nii hea oli .proovisin kohe suppi ka ära.terve pere kiitis.ega keegi ei oska mulle seljanka põhja retseptid anda.::)
Katzzi 04.sept 2010 09:55
See on väga nämma supipõhi ja lapsedki saavad sellest supi tegemisega ideaalselt hakkama...hea koolist koju jõudes sooja sööki saada...ootamata millal vanemad töölt koju jõuavad:D Soovitan kõigile !
Aleiger 01.sept 2010 19:25
Tegin ise ka.Kuigi kunagi olin saanud isetehtud bor?ipõhja ja peab tunnistama et ei maitsenud. Kui aga ise tegin pool portsu retseptist,siis olin meeldivalt üllatunud kui maitsev!Kuna armastan hapukaid asju,siis lisasin äädikat rohkem aga muidu kõik ok:). Kindlasti teen enne talve veel ühe korraliku laadungi.
Tiina 30.aug 2010 13:55
Ühinen kõigiga, kes selle supipõhja kohta kiitvaid sõnu ütlevad. Teen seda juba 6-7 aastat, ikka ei saa veel kellelgi pereliikmetest isu täis:) Abikaasa ei söönud enne selle supipõhja tegema hakkamist üldse bor?i, aga nüüd armastab väga:). Ja kõikidele meie tuttavatele meeldib sellest tehtud bor?isupp väga, isegi Saksamaal hakkasid tuttavad seda põhja ise tegema:). Vahel lisan supisse sinki, viinereid, sardellitükikesi, suitsuvorsti või hakkliha ja supi tegemise ajal lisan veel tilli ja köögiviljapuljongi-
kuubiku, mõnikord panen ka veidi kartulikuubikuid. Nii saab bor?i maitset mitmekesistada. Värsket kurki panin ühel aastal ka, aga see ei ole üldse oluline. Keegi küsis, kas on veel selliseid supipõhja retsepte. On seljanka põhja retsept, samuti saab väga hea seenesupi seeneseljanka põhjast. Seeneseljankat saab väga edukalt kasutada ka seenepitsale ja võileivale.Retseptid peaks ka toidutare retseptides olemas olema, aga kui kellelgi soovi, võin saata e-kirjaga. Minu e-maili aadress viiesmeel@hot.ee
tiia 17.aug 2010 05:10
eelmises kommentaaris oli mõeldud lisaks ainetele kuluvale rahale elektri- või gaasikulu
12