Supid  » Püreesupid

Kreemjas porgandi-riisisupp

Keskmine hinne: 4.16 Allikas: Pere ja Kodu Autor: Mari-Liis Ilover
Sügistalvisele püreesupile lisab maitsestamata jogurti asemel kreemisust hapendatud sojatoode või kaerakoor ja toekust kiudainerikas täisterariis. Lisatekstuuri annavad õhukesed praetud porgandiviilakad ja maisiterad, aga kui on kiire, maitseb supp hästi ka nendeta.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 6 portsjonit
1. Haki sibul ja küüslauk, prae pannil õlis läbipaistvaks. Tõsta potti.

2. Viiluta porgandid, pane potti. Puista peale ürdisegu. Vala peale kuum puljong, keeda pool tundi.

3. Keeda samal ajal teises potis riis. Kuumuta 350 ml vett keema, lisa veidi soola ja pestud riis. Keeda, kuni vedelik on riisi imendunud.

4. Tõsta supp pliidilt ära, püreesta. Vala püree potti tagasi, lisa riis ja hapendatud sojatoode või kaerakoor ning sega läbi. Ära enam keeda. Maitse ja vajadusel lisa soola ja pipart.

5. Puista supile pannil kergelt läbi praetud porgandiviilud ja maisiterad.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Siiri Kirikal 06.veeb 2015 12:54
See retsept sobib veganitele. Kes oma toiduvalikuid ei piira, võib kaerakoore vabalt asendada tavalise maitsestamata jogurtiga. Sellele on retsepti autor oma soovituses ka viidanud.
njaaa 06.veeb 2015 10:03
kus kohast seda kaerakoort võtma peaks? kas ilma idiootsusteta pole enam ühtegi retsepti?
Mari-Liis 09.jaan 2015 14:57
Kiidan suppi! Tõeliselt maitsev ja eriline.
Eleri 02.dets 2014 13:20
Väga maitsev! :)
Eleri 02.dets 2014 13:19
Väga maitsev! :)
1