Supid  » Püreesupid

Kahe herne supp

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Pere ja Kodu Autor: Maru Metspalu
See on selline tubli talgusupp – toekas, aga toonilt kärts mururoheline. Kellelgi on ikka aed, mis vajab kevadel rehitsemist ja kutsub appi. Siis supipott kaasa ja kõigil saab kõht täis! Hästi sobivad kõrvale peagi aiast leitud naadist-nõgesest ja võilillest valmistatud pesto, keedumuna ja ürdid.
Kogus: 4 portsjonit
1. Pane kuivatatud herned eelmisel päeval likku ja las paisuvad üle su uneaja.

2. Haki sibulad, küüslauk ja ingver peeneks. Kuumuta paksupõhjalises potis õli ja killuke võid. Pane potti peeneks hakitu lõikelaualt, lisa sinepiseemned ja vürtsköömned ning keeruta, kuni aroomipilv köögis.

3. Vala peale kanapuljong ja leotatud herned. Keeda, kuni herned on pehmed, 45–60 minutit. Sega juurde külmutatud herned ning keeda 6–8 minutit.

4. Surista supp sauseguri või blenderiga siidiseks. Vajadusel maitsesta soola-pipra, soovi korral ka sidrunimahla ja värske pestoga. Serveeri ürtide ja muu meelepärasega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa