Suupisted

Pirukatrio

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Kodu ja Aed.
Pitsatainapõhjal kolme erineva täidisega pirukad.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Taina valmistamiseks sulata pärm ja suhkur 1 dl leiges vees. Sega hulka jahu, sool, oliivõli ja 1 dl vett. Sõtku, kuni tainas on elastne ja sile. Jaota tainas kolmeks võrdseks palliks ning lase rätiku all soojas kohas tund aega kerkida. 1. täidise jaoks pane õli ja või pannile ning aja kuumaks. Pruunista suvikõrvits ja küüslauk, maitsesta soola-pipraga. Vormi tainast umbes 20 cm diameetriga ümmargune põhi. Vajuta suvikõrvitsaviilud ja küüslauk tainasse, puista riivjuustuga üle ning küpseta praeahjus 200°C juures, kuni pirukas on kaunilt kuldpruun. Peale pane piparmündilehed - maitseasi, kas tervelt või hakitult. 2. täidise jaoks tükelda seened, kuivatatud tomat ja sibul ning pruunista kergelt võis. Maitsesta soola ja pipraga ning lisa hakitud salvei ja riivjuust. Vormi tainas umbes 20 cm suuruseks ümmarguseks latakaks, aseta täidis ühele küljele ja keera tainas rulli. Küpseta praeahjus 200°C juures, kuni piruka pind on krõbe ja pruun. 3. täidise jaoks lõika seened pikuti pooleks ja sibul ratasteks. Prae kiiresti hästi kuumal pannil (nii, et vedelik veel ei eraldu), lisa hakitud salvei ning maitsesta soola ja pipraga. Vormi tainast 20 cm läbimõõduga ümmargune põhi ning suru kukeseened pinnale. Riputa riivjuust peale ja pista ahju. Küpseta, kuni pirukas on pealt krõbe ja kuldne. Iga täidisega pirukas on mõeldud kahele sööjale.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa