Suupisted

Parmesaniga täidetud sibulad prosciutto-raamistuses

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse Autor: Tuuli Mathisen
Itaalia kuulsad täidetud sibulad on juba aastaid üheks meie pere lemmikuks. Juustu ja singiga läbi hautatud sibul koondab maitsed ühte nii elegantselt, et raske on mõnusamat toitu ette kujutada. Tegelikult jätab see moodus ka ohtralt ruumi katsetamiseks – basiiliku asemel võid proovida tüümiani, rosmariini, salveid või muid ürte ning ka erinevate juustudega saab hoopis uue maitsekoosluse.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 4 portsjonit
1. Koori sibulad ja keeda neid veega kaetult 15 minutit. Tõsta veest välja ning lase veidi jahtuda. Lõika sibulad horisontaalis pooleks ja urgitse keskmised kihid välja. Alles peaks jääma 1–2 välimist kihti.

2. Haki sibulasisu peeneks ja hauta pannil õlis keskmisel kuumusel kümmekond minutit. Tõsta tulelt ning lisa sibulamassile riivitud parmesan, riivsai, koor ja peeneks rebitud basiilikulehed.

3. Maitsesta soola ja pipraga.

4. Aseta saadud segu sibulast tehtud kausside sisse.

5. Ümber keera prosciuttoviilud, vajadusel kinnita need tikuga.

6. Puista peale veel riivitud parmesani ning aseta sibulad ahjuvormi.

7. Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit, kuni pealmine juustukiht on parajalt kuldpruun. Söö kas iseseisva roana või põhitoidu lisandina.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa