Suupisted

Soolatud seened

Keskmine hinne: 2.29 Allikas: Vanaema kokaraamat Autor: Toidutare
Kupatatud seente soolamine. Soolatud seeni tarvitatakse salatina, salatites või kuumade seenetoitude valmistamiseks.
Kogus: 1 portsjon
Pese seened pärast puhastamist, kibedaid seeni leota külmas vees 6-8 tundi, väga kibedaid seeni, nagu männi- ja kaseriisikaid, leota isegi paar päeva, vaheta vett 2-3 korda. Seente kibe maitse kaob soolamisel 1-1,5 kuu jooksul. Kupatama peaks ainult kibedaid riisikaid ja punaseid kibedaid pilvikuid. Pane puhtad seened nõrgalt soolasesse vette, keeda 2-3 minutit, sega kupatamise vahepeal. Kurna vesi ära, jahuta seened ja laota kihiti soolaga purki. Kata seened keevas vees hoitud vajutiskaane või taldrikuga, millele aseta keevas vees hoitud kivi või muu raskus.
Paari päeva pärast on seened kokku vajunud, nüüd lisa uusi seeni ja soola või täidada nõu selleks otstarbeks väikesesse nõusse soolatud seentega. Seente peale võib puistada veidi sinepipulbrit, see takistab hallituse arenemist. Tekkinud soolvesi peab seeni 2-3 cm kõrguselt katma. Kui soolvett on vähe, lisa vajalik kogus 5%-list keedetud jahutatud soolvett (1 liitri vee kohta võetakse 50 g ehk 2 sl soola). Kata seenenõu pealt kaane või paberiga.
Iga seeneliik soolatakse enamasti eraldi nõusse, kuid paari seeneliiki võib soolata ka ühte nõusse. Soolatud seeni hoitakse jahedas, kuivas, õhurikkas ja pimedas ruumis. Kui seeni katvale soolveele ilmub hallitus, kõrvalda see samuti nagu hapukapsastel. Tarvitamiseks võta seeni kihtide viisi puhta lusika või pestud käega.
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa