Uudiskiri Instagram Facebook
 
Suupisted

Seenepirukas

Suupisted

Seenepirukas

Toidutare Rootsi
PrindiSoovita sõbrale
Lahtine seenepirukas sobib suurepäraselt nii eelroaks kui ka iseseisvaks õhtueineks.

20-40 min

30

Retsept
portsjonile
PŌHI:
3 dl jahu
125 g vōid
1 sl külma vett
TÄIDIS:
150 g värskeid seeni (u 300 g puhastamata)
1 hakitud sibul
30 g hakitud juursellerit
1 sl hakitud tüümiani
soola
jahvatatud pipart
2 dl riivjuustu
3-4 muna (oleneb suurusest)
2½ dl koorepiima (poll kogusest koort, pool piima)
KAUNISTUSEKS:
maitseroheline
Valmistusviis Sega kiiresti tainas ja lase tainal seista jahedas u 30 minutit. Pane tainas u 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi ning küpseta 225-kraadises ahjus u 10 minutit. Pruunista seened, sibul ja juurseller väheses võis ning maitsesta tüümiani, soola ja pipraga. Täida vorm seguga ja puista üle riivjuustuga. Vahusta muna ja koore-piimasegu ning vala üle täidise. Küpseta 12 minutit. Kaunista maitserohelisega.

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga