Suupisted

Kopsupirukas

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: vanaema kokaraamat Autor: Toidutare
Serveeri puljongiga
Kogus: 1 portsjon
Valmistusviis
Pese kops, leota ning pane külma vette (1 kg kopsu, 3 liitrit vett), keeda 1-1½ tundi vajutise all, kaanega kaetud nõus.
Keedetud kops loputa külma veega, aja läbi hakklihamasina ja hauta rasvaines koos hakitud sibulaga, maitsesta soola ja piparga.
Lisa hapukoor.
Rulli tainas piklikuks tükiks, pane täidis keskele, tõsta taina servad täidise ja vormi piklik kitsas pirukas (või väikesed pirukad).
Pealt määri lahti klopitud munaga ja küpseta 200 kraadi C juures.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
malviine 01.jaan 2013 16:07
Minagi mäletan neid pirukaid lapsepõlvest. Jõuludeks tapeti siga ja siis neid tehtigi. Kui vaadata toorest kopsu, ei ole just meeldiv vaatepilt, kuid pirukad on väga maitsvad. Teine asi, mida tehti oli küpsised ( kasutati vist ploomirasva?) - ka need viisid keele alla. Kahjuks ei ole enam kelleltki retspti küsida.
marke 21.okt 2010 20:32
sea kopsust tegi minu ema kogu aeg seda.soovitan küll
inter1 29.veeb 2008 14:53
Kunagi ammustel aegadel olen saanud maitsta.Mäletan, et oli haruldaselt hea. Tahaks ise ka teha,kuid ei tea, kas tuleb kasutada sea või veise kopsu? Ehk oskab keegi täpsustada?
1