Uudiskiri Instagram Facebook
 
Suupisted

Singivaht

Maitsvat singivahtu seovad zhelatiin ja vahukoor. Põhikomponendiks võib olla nii linnuliha, -maks, juurvili, metsloomaliha kui keedusink. .
Retsept
portsjonile
2 zhekatiinilehte
250 ml vasikalihaekstrakti
50 g keedusinki( siin on vist raamatus viga, 50 g on nagu vähevõitu)
soola
valget pipart
250 ml vahukoort
Valmistusviis
Leota zhelatiinilehti külmas vees, seejärel pane koos leotusveega potti ja sulata madalal kuumusel.
Ära lase zhelatiinivedelikul keema tõusta!
Kalla vedelik hoolikalt segades vasikalihaekstrakti hulka ning tõsta kõrvale.
Lõika sink kuubikuteks ja püreesta köögikombainis u 2 minutit, vähehaaval vasikalihaekstrakti lisades.
Suru saadud mass lusikaga läbi tiheda sõela.
Jälgi, et kreemi hulka ei satuks singikuubikute lihakiude, sest nii kaotaks roog oma kreemjas-vahuse konsistentsi.
Maitsesta soola ja värskelt jahvatatud valge pipraga.
Lase jahtuda, kuid mitte kõvaks minna.
Vahusta vahukoor üsna tugevaks vahuks.
Sega vaht puulusikaga ettevaatlikult tarretunud singivahu hulka.
Soovi korral maitsesta uuesti.
Pane kaetud kausis külmkappi kallerduma.
Serveerimiseks tõsta taldrikule 2 supilusikatäit singikreemi ühe inimese kohta.
Lisa ka veidi tarretunud lihaleent ja peterselli ning soovi korral ka värskeid mandariini- ja kiivilõike pikantses äädika-õlimarinaadis või lihtsalt veidi lehtsalatit õlikastmes.
Kõrvale paku röstisaia.
Hea teada !
Serveeri jahutatult
 
 
 

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes