Suupisted

Võiroos

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Eesti Autor: Toidutare
Pärmitainast saiakesed.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Valmistata eelkergitusega pärmitaignas (ilma võita!): vala osa sooja vett kaussi, lisa lahustatud pärm ja veidi suhkrut.
Sega puulusikaga juurde jahu, kuni saad hapukoore paksusega taina.
Puista peale õhuke kiht jahu, kata rätiga ja lase soojas kohas 3-4 tundi kerkida.
Lisa "käärinud" tainale (st tainale, mis on veidi uuesti kokku vajunud) ülejäänud vesi, milles on lahustatud sool ja ülejäänud suhkur.
Lase tainal uuesti kerkida, sõtkudes seda kaks korda alla.
Kui tainas on kerkinud, siis rulli see ristkülikukujuliselt kergelt jahusele lauale.
Kata 2/3 tainast võiga ja voldi kokku (võita osa kõigepealt keskele ja siis teine pool peale).
Lase tainal 15-20 minutit jahedas seista.
Rulli tainas uuesti lauale ja voldi veel kord kolmeks.
Pane uuesti jahedasse seisma.
Pärast teistkordsest jahedas seismist rulli tainas lauale ja lõika terava noaga ruutudeks.
Tõsta ruutude servad keskele kokku, ent ära lõikeääri kokku suru.
Lase saiadel kerkida.
Määri kerkinud saiad pealt munaga ja küpseta 250-kraadises ahjus kuldseks.
Võisaiad peavad olema krõbedad ja maitselt soolased.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
eelike 23.apr 2010 20:25
Puust ette ja punaseks:) Ei tasu riielda jah - ei see eelkergitus nii raske ole ju. Selles retseptis on ju töega köik eikokkadele yksipulgi lahti seletatud - noh unustati lisada, et ylejaanud jahu tuleb ka lisada. Aga eks ikka endal peaks ka veidi oimu olema, et see läheb taigna sisse. Siis veel - erinevad jahud paisuvad erinevalt. Kui oled veel algaja - soovitan kasutada alati sama firma jahu - soome Sunnuntai on lollikindel valik.
vihane 10.märts 2010 09:56
oma viga et aru ei saa..lugege korralikut läbi ja kui jäigi midagi kirjutajal vahele siis tegemise käigus peaks teil endil natuke mutsu peas olema,kui tee kõik nii suured kokkad tahate olla.Ärge hakkake kohe siin vinguma et pole kirjas.te peate lähenema asjale ikka loominguliselt,mitte et teen kõik nii nagu retseptis kirjas.mina ei tee kunagi retsepti järgi ma vaatan silmaga ja kui mulle tundub et midagi on palju või vähe siis muudan seda ise mitte ei tule siia nii vinguma ja sõimama et ole õige värk...ja kui ei oska teha siis ära tee
Toidutegemisest kaugel 22.jaan 2010 20:27
Kes selle lolli retsepti siia kirjutas? Sega puulusikaga juurde jahu, kuni saad hapukoore paksusega taina. Millal ülejäänud jahu lisatakse? Erilised kokad olete küll?
Hindaja 08.nov 2009 11:18
No elus pole nii olnud, et loed retsepti ja ei oska asja teha selle retsepti järgi:( Millal ma selle ülejäänud jahu siis lisan??? Ja ülejäänud jahu on ikka 3 korda suurem osa kui see, mis sisse panin... Nõme, nüüd tainas pooleli ja mitte midagi ei saa aru:( Igatahes selle veehulgaga tehtud esimese osa sisse kogu jahu ei mahu ju ja hapukoorepaksusest on asi kaugel juba ja kirjas on, et pärast lisada ainult vesi, sool...
Atsinna 19.jaan 2009 19:41
Mari: võid rahulikult selle retsepti järgi võiroose küpsetada, kõik on õige. Kui tahad vett rohkem panna, saad pannkoogitaigna.
Mari 19.jaan 2009 14:23
minu arust on vett ilmselgelt vähe 900 g jahu jaoks:S
Liisu 11.jaan 2009 19:51
Minuarust ka liiga keeruliselt seletatud. Eriti kui oled alagaja küpsetaja nagu mina:)
alighieri 27.märts 2006 00:08
sry,ei taha kyll viriseda,aga minu jaox jäi see taigna tegemise kirjeldus pisut segasex.....-
eelkerkega pärmitaigent saab ka lihtsamalt-,mina näitex sõelun kogu jahu kaussi,teen sellesse süvendi ja puistan sinna pärmi,lisan pisut vett(sooja!) ja süvendi äärtest jahu,kuni segu on hapukoore paxune,näpuotsaga suhkrut ka,panen rätiku kausi peale ja lasen u.15 minutit kerkida,siis vaatan,kui taigen on u.2korda suurem ja mullitav,on ta valmis.Segan eeltaigna kogu jahuga,lisan ylejäänud vee ja sõtkun taigna val-
mis.................-
kerkida tahab siis umbes 45-60 min.
Eterin 27.dets 2004 13:03
Küpsetasin eile selle retsepti järgi võiroose.Tulid välja jube head! Igati selge retsept.
1