Uudiskiri Instagram Facebook
 
Suupisted

Porrupirukas

Suupisted

Porrupirukas

Pirukad 1995
PrindiSoovita sõbrale
Porru-juustukattega lahtine pirukas.
Retsept
portsjonile
TAINAS:
250 g jahu
100 g võid või margariini
1 sl suhkrut
1/4 tl soola
1 sl viina või konjakit
KATE:
300-400 g porrut koos heleda varreosaga
2 sl võid
120-150 g juustu
Valmistusviis
Jahu hakkida võiga sõmeraks, lisada maitseained ja alkohol, sõtkuda kähku tainaks.
Kui tainas on liiga kuiv, võib lisada 1 munakollase.
Tainas tõsta tunniks ajaks külma.
Porru lõigata ratasteks ja hautada võis poolpehmeks.
Tainas rullida ja tõsta lahtikäiva vormi põhja ning vormida ümberringi väike servake.
Tainas torkida kahvliga läbi ja küpsetada keskmises kuumuses 10 minutit.
Nüüd laotada pirukapõhjale porrurattad ja puistata peale riivitud juust.
Pirukat küpsetada, kuni juust muutub kuldkollaseks (mitte pruuniks!).

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes