Uudiskiri Instagram Facebook
 
Suupisted

Meieri tort

Tomati-juustu-kohupiimakattega lahtine pirukas.
Retsept
portsjonile
TAINAS:
250 g jahu
1/2 tl küpsetuspulbrit
100 g margariini
soola
paprikapulbrit
1-2 sl piima
KATE:
40 g margariini
650 g kohupiima
veidi piima
2 sl kartulitärklist
köömneid
350 g tomateid
4-6 juustulõiku
1 dl hapukoort
2 muna
hakitud maitserohelist
Valmistusviis
Jahust, küpsetuspulbrist, margariinist, maitseainetest ja piimast sõtkuda tainas, tõsta lahtikäivasse koogivormi ja vormida ümberringi korralik tainaserv. Kate: margariin pruunistada ja jahutada. Kohupiim segada piima-tärklisesegu, margariini, soola ja köömnetega. Segu tõsta vormi taina peale, siluda, katta tomati- ning juustulõikudega. munad hõõruda lahti, segada hapukoorega ja valada vormi. Küpsetada umbes tund aega keskmise kuumusega ahjus, vältides tugevat pealtkuumust (vajaduse korral katta fooliumiga). Valmis pirukas kaunistada hakitud maitserohelisega.

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes