Uudiskiri Instagram Facebook
 
Suupisted

Seenepätsid

Suupisted

Seenepätsid

Soome
PrindiSoovita sõbrale
Pärmitaignapirukad pilviku-juustu-porganditäidisega.
Retsept
portsjonile
TAIGEN:
4 dl vett või piima
50 g pärmi
1 tl soola
1/2 dl õli
10 dl nisujahu
TÄIDIS:
1/2 l riivitud porgandit
1/2 l peenestatud kollaseid, soo- või tuhmuvaid pilvikuid
2 sl õli
2-4 küüslauguküünt
1 muna
3 dl riivjuustu
MÄÄRIMISEKS:
vett või piima
PEALEPUISTAMISEKS:
mooniseemneid
Valmistusviis
Leota pärm leiges vees. Lisa sool ja õli.
Sõtku taigen jahuga ühtlaseks ja lase kerkida.
Hauta õlis riivitud porgandid ja tükeldatud seened.
Pressi hulka küüslauguküüned.
Maitsesta segu, lase jahtuda ja sega sisse muna.
Jaota taigen nelja ossa.
Rulli osad ristkülikukujulisteks.
Määri plaatidele täidist ja puista peale riivjuustu. Keera rulli.
Lõika pätside peale terava noaga viltutriibud.
Lase ahjuplaadil kerkida.
Määri kerkinud pätse vee või piimaga.
Puista peale mooniseemneid ja küpseta 225°C juures praeahjus 10-15 minutit.
 

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes