Suupisted

Kapsa-seenepirukas

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Soome
Kapsa-seenetäidisega muretaignast kinnine "pirukapäts".
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Või ja jahu hakkida noa või mikseriga. Munakollane, viin või äädikas segada veega, seejärel kallata või ja jahu segusse. Asjatult pole mõtet kloppida, muidu läheb tainas liiga paksuks. Panna taigen tunniks ajaks külmkappi. Kapsas hakkida väga peeneks. Hakkida peeneks sibul. Hautada kapsast ja sibulaid kastrulis seni, kuni vedelik on aurunud ning kapsad pehmed. Kapsad lähevad pehmeks aeglaselt, seega tuleb neid kastrulis segada vähemalt pool tundi. Kuumadele kapsastele lisada peeneks hakitud kanamunad ja või, panna jahtuma. Jahtunud segule lisada peeneks hakitud seened ja till. Maitsta. Taignast teha 20-25 cm laiune ja ahjuplaadi pikkune alus, sellele panna täidis ning katta veidi väiksema taignakihiga. Alumise taignakihi servad keerata pealmise taignakihi peale ning vajutada kinni. Pirukat hoida külmkapis seni, kuni praeahi on läinud kuumaks. Enne küpsetamist torkida pirukasse kahvliga augukesed ning määrida pirukat munakollasega. Küpsetada umbes 20 minutit ahjus 225°C juures. Pärast piruka ahjust välja võtmist määrida seda võiga ning katta puhta rätikuga. Enne serveerimist lasta pirukal 10 minutit seista.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa