Uudiskiri Instagram Facebook
 
Suupisted

Seene-kartulipirukas

Suupisted

Seene-kartulipirukas

Targu talita.
PrindiSoovita sõbrale
Seene-kartulipirukas.
üle 60 min
Taimetoitlastele
Retsept
portsjonile
2 kg kartul
50 g või
1 dl kuum piim
2 tk kanamuna
75 g riivitud parmesani v. muud kõvat juustu
350 g *kupatamist mittevajavad seened
50 g või
2 küünt Küüslauk
2 sl hakitud petersell
200 g tugevamaitseline juust
Koorega kartulid keeta soolaga maitsestatud vees pehmeks, jahutada veidi ja koorida. Suruda pudrutambi abil puruks. Lisada või ja kuum piim ning segada ühtlaseks. Veidi jahtunund pudrule lisada pidevalt segades juurde munad ja 2/3 riivjuustust. Seened puhastada ja lõigata paksemateks viiludeks või sektoriteks. Küüslauguküüned koorida ja purustada küüslaugupressi abil või hakkida. Või kuumutada pannil, lisada seeneviilud ning kuumutada pidevalt segades, kuni vedelik on aurustunud. Lisada küüslauk ja kuumutada veel mõni minut. Segu maitsestada hakitud peterselli, soola ja pipraga. Juust lõigata väikesteks kuubikuteks. Ahjuvorm määrida võiga. Panna umbes pool kartulipudrust vormi põhjale, sellele juustukuubikud. Nüüd panna vormi seenesegu, selle peale omakorda ülejäänud kartulipuder. Peale puistata ülejäänud riivjuust. Küpsetada 190°C juures ahjus pool tundi, kuni pirukas on pealt kullakarvaline. Kaaslaseks sobib värske salat mõnusatest sügisestest köögiviljadest.

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes