Suupisted

Kreeka juustupirukas

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Mahlane ja mõnus pirukas klaasi veini kõrvale.
Kogus: 1 portsjon
Sega kuivained koos võiga köögikombainis. Lisa külm vesi ja sega kiirelt tainaks. Suru tainas 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Tõsta pooleks tunniks külma. Torka kahvliga tainasse augud ja küpseta ahjus 200°C juures 10 minutit. Lõika sibulad tükkideks ja kuumuta mõni minut õlis. Lisa purustatud küüslauguküüned ja kuubikuteks tükeldatud paprika. Lase mõni minut pannil pehmeneda. Maitsesta segu musta pipra, ürdisoola ja punega. Lõika ka tomatid kuubikuteks ja vala pooled neist pirukapõhjale. Vala peale soe köögiviljasegu. Lisa ülejäänud tomatid ja juustukuubikud ning puista üle tükeldatud peterselliga. Raputa peale musta purustatud pipart. Klopi munad lahti ja sega hulka koor. Vala segu vormi ja laota peale oliivid. Küpseta ahjus 200°C juures. Jälgi, et pirukas ei tõmbuks pealt liiga pruuniks.
Retsept on mõeldud kaheksale sööjale.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa