Suupisted

Peedipirukas

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Maitsetaimed köögis.
Muretainapõhjal pirukas peedi-sinihallitusjuustu täidisega. Lisandiks salveivõi.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Mõõda jahu kaussi. Lisa külmad võitükid. Näpi sõrmede vahel või ja jahu muredaks. Lisa külm vesi ning sega tainas kokku. Lase umbes 30 minutit külmas seista. Murenda sinihallitusjuust kaussi, lisa hapukoor ja sega hästi läbi. Maitsesta muskaatpähkli ning musta pipraga. Sega munad ükshaaval täidise hulka. Riivi või lõika noaga kooritud peedid, nii et ribad oleksid tikust peenemad ja sega täidise hulka. Määri rasvainega kõrgeservaline tordivorm. Suru tainas vormi, nii et üle serva jääks tubli äär. Kalla täidis vormi ja kata tainaäärtega. Küpseta pirukat praeahjus 200°C juures umbes tund aega. Serveeri piruka juurde salveiga sulavõid. Sulata potis või, ära keema lase. Tõsta pott pliidilt ja haki värsked salveilehed sulavõisse. Lase kaane all kümmekond minutit haududa.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
bubu 19.okt 2005 16:17
ÜLIHEA! Eriti klaasikese punase veini kõrvale :P Olen muidu kunagi teinud ja maitsnud sinihallitusjuustu-
peeditorti (tarretatud variant küpsise-
näkileivapuruga) ja see oli ka üks mõnus maitseelamus. Au ja kiitus peedipiruka autorile!
lookas 10.sept 2005 18:22
Pirukas sai väga omanäoline ja üllatas kõiki. Kuna mul polnud käepärast salveid võtta, siis läksin kergema vastupanu teed ja pakkusin piruka kõrvale ürdi toorjuustu- maitses hea!
1