Suupisted

Küüslaugusai piparmündi ja meega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Kodu & Aed.
Kõige parem on sai soojalt, mitte kuumalt ja eriti hea koos taluvõiga.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Kuumuta ahi 220°C-ni, pista küüslaugupead tervetena ahju ja rösti neid 10-15 minutit, kuni viljaliha on pehme. Eemalda kestad ning pressi magus viljaliha välja. Vala kaussi pool veekogusest, lisa pärm ja 1 sl mett. Sega, kuni pärm on sulanud ning jäta umbes 15 minutiks seisma. Pärm peab hakkama vahutama. Sega kausis kodujuust, ülejäänud mesi, piparmünt, sool ja küüslaugupasta. Sulata potis või. Lisa pärmisegule kodujuustusegu, sulatatud või, jahu ning ülejäänud vesi. Sõtku tainas valmis. Õige tekstuuriga taina saamiseks tuleks seda töödelda vähemalt 10-15 minutit, seetõttu on parem kasutada köögikombaini. Jäta tainas 1 tunniks sooja kohta niiske rätiku alla kerkima. Tõsta kerkinud tainas jahusele tööpinnale ja sõtku läbi. Jaota tainas kaheks ning vormi 2 lamedat 3-4 cm paksust saiapätsi. Aseta pätsid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja lase vee 5-10 minutit kerkida. Pintselda pätsid munakollasega üle ning lõika terava noaga sälgud sisse. Küpseta ahjus 180°C juures 20-30 minutit. Enne serveerimist lase saial veidi jahtuda. Kõige parem on soe, mitte tuline sai. Ja proovi seda veel taluvõiga - VÕRRATU!
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Brüleekreem 27.aug 2010 19:37
Kartsin, et küüslauk jätab liiga tugeva maitse, kui seda ettenähtud kogus panna, mistõttu vähendasin kogust, kuid tegelikult on küpsetatud küüslauk täitsa mahe. Kuna ma unustasin soola panemata, siis jäi tainas natuke maitsetu, kuid muidu on saiad täitsa arvestatavad.
Nona 12.jaan 2009 15:09
küüslaugu ja mees kooslus selles saias on hea maitseelamus, selle saia tegemine on küll aega nõudev, aga tulemus on seda väärt.
Nona 03.jaan 2006 16:20
Sai tuli tõesti võrratu, lisasin küll ainult 1 küüslaugumugula ja sain kerge küüslaugu mekiga saia, kui ei taha liialt maitseelamusi.
1