Uudiskiri Instagram Facebook
 
Suupisted

Pastinaagipirukad

Suupisted

Pastinaagipirukad

Kodu & Aed.
PrindiSoovita sõbrale
Pastinaagipirukad speltajahust.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
TAINAS
30 g pärm
1 sl suhkur
100 g Margariin
2 dl Piim
500 g speltajahu
2 tl Sool
1 tk määrimiseks muna
TÄIDIS
500 g Pastinaak
50 g taluvõi
õli
1 tk (väike) Sibul
2 tk Muna
1 tükk Ingver
2 sl (kuivatatud) Ebaküdoonia
Sool
Must pipar
Tüümian
Esmalt tee täidis. Koori ja riivi pastinaak, keeda munad, haki sibul ja ingver. Kuumuta pannil või ning suts õli. Prae sibul ja ingver kergelt läbi ning lisa riivitud pastinaak ja ebaküdooniad. Prae kõik läbi. Maitsesta soola-pipraga ning lisa hakitud munad ja tüümian. Hõõru kokku pärm ja suhkur. Pärm sulab. Lase 5 minutit seista, kuni pinnale tekib vaht. Senikaua sulata margariin ja soojenda piim toasoojaks ( mitte kuumaks! ). Kalla piim pärmi hulka, lisa jahu, sool ning margariin. Sõtku segu rullitavaks tainaks. Rulli tainast kaks piklikku ovaalset latakat ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Pane mõelma keskele täidist. Tõsta tainaservad täidisele ning näpista keskelt kõvasti kinni. Pintselda pirukaid pealt lahtiklopitud munaga ja torka kahvliga läbi. Küpseta ahjus 200°C juures 12-14 minutit, kuni pind on ilus kuldne. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.

KOMMENTAARID

meriketark 22.jaan 2006 23:58
See täidis on kindlasti hõrgutav,kuigi ma ei ole suur pastinaagi sõber,tahan selle küll ära proovida.Teen ise ka speltajahust saiu-
pirukaid,küpsiseid-
annab küll hea taina,isegi kasutan täistera speltaga koos,ehk siis panen helbeid hulka.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes