Suupisted  » Külmad suupisted

Kurgid küüslauguga

Keskmine hinne: 3.23 Allikas: Ajakiri Naised Autor: Angelica Udeküll
Kogus: 1 portsjon
1.  Pane kurgid pooleks tunniks jääkülma vette ja pese hoolikalt puhtaks.
2.  Keeda veest, äädikast, soolast ja maitseainetest umbes kolme kuni viie minuti jooksul marinaad.
3.  Võta pott tulelt ja jahuta toatemperatuurini.
4.  Nõruta kurgid ja aseta suurde purki.
5.  Viiluta küüslauguküüned, haki till ja lisa purki.
6.  Vala kurkidele marinaad, nii et kurgid oleksid kaetud.
7.  Kata purk kilega ja jäta toatemperatuurile laagerduma.
8.  Kurgid on mõnusalt maitsestunud juba järgmisel päeval.

SOOVITUS
* Eelista kivi- või meresoola.
* Hiljemalt nädala möödudes tõsta kurgid külmikusse.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Kiisu 27.aug 2011 14:09
Need on ju kohe söömiseks, mitte säilitamiseks. Ei mingeid kaasi, ta hakkab ju käärima. Kui tahate säilitada, tuleb purgid 80c juures vähemalt 15 min kuumutada. Siis seisavad küll. Või siis peale käärimist valada seesama vedelik purgist välja ,keeta läbi, jahutada maha ja uuesti peale. Siis säilivad ka.
moon 27.aug 2011 10:58
tegin selle retseptijärgi ja kõik purgid lõid kaaned pealt ära !
inx 11.aug 2011 08:16
lolita, kas kuumutad ka purke??
lolita3 17.juuli 2011 14:47
mina teen sama marinaadiga iga aasta ja hoian ikka keldris.seisavad kaanetatult hästi.
toidutädike 26.aug 2010 17:51
aga kas keegi on keldris ka hoida proovind
Kessu 20.aug 2010 22:59
Aga proovige see kõik mustsõstralehed ka (v.a vesi ) panna kilekotti kuivalt. Tulemus on väga hea järgmisel päeval. Proovige!
pensionär 16.aug 2010 09:57
Kuidas oleks mustasõstralehte-
dega? Kas loorberileht on asenduseks?
1