Uudiskiri Instagram Facebook
 
Külmad suupisted

Marineeritud minisibulad

Külmad suupisted

Marineeritud minisibulad

Lia Virkus Sibulad ja laugud
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Sibulate pikantne serveerimisvõimalus.

20-40 min

Retsept
portsjonile
500 g Pärlsibul (või tippsibul)
MARINAAD
2 dl Vesi
2 dl Õunaäädikas või
2 spl Äädikas 30%-line +
4 dl Vesi
0.5 dl Suhkur
2 tl Sool
1 pulgake Kaneelikoor
2 lehte Loorber
10 tk Nelk
10 tera Vürts
Hoia sibulaid koorimise hõlbustamiseks paar minutit keevas vees ja jahuta seejärel rohkes külmas vees. Lõika ära varrejäänused ja suru siis sisu sibula juurepoolsest otsast kinni hoides koorest välja. Lase vesi koos kohvifi ltrisse seotud vürtsidega korraks keema tõusta ja seejärel 10 minutit kaane all tõmmata. Eemalda vürtsid, lisa suhkur, sool ja äädikas ning lase keema tõusta. Kalla sibulad marinaadi sisse, lase keema tõusta ja hauta madalal kuumusel peaaegu pehmeks (umbes 15 minutit). Jaga hoidis väikestesse kuumadesse purkidesse ja lase enne kasutamist paar päeva maitsestuda. Säilita külmkapis ja kasuta ära hiljemalt kuu jooksul.

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool