Uudiskiri Instagram Facebook
 
Külmad suupisted

Marineeritud kartulid seemneseguga

Külmad suupisted

Marineeritud kartulid seemneseguga

Tiina Lebane Hea enesetunde road
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Rene Riisalu
Neid suupisteid valmista varasuvel noortest kartulitest, talvel Pariisi kartulitest.

üle 60 min

50 minutit + 20 tundi külmas

Retsept
portsjonile
3 kg Kartul (noored või Pariisi)
2 spl Sool
MARINAAD
2 spl Õli
1 dl Palsamiäädikas (hele)
1 dl Sinep
2 spl Suhkur
1.5 spl Sool
2 tl Basiilik (kuivatatud)
150 g Kappar
250 g Porrulauk
1 dl Seesamiseemned
1 dl Päevalilleseemned (kooritud)
1 dl Kõrvitsaseemned
1 dl Mooniseemned
3 dl Basiilik (värske)
Pese kartulid puhtaks ja keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks. Torka veel soojadesse kartulitesse kahvliga mõned augud.
Sega kokku õli, palsamiäädikas, sinep, suhkur, sool ja kuivatatud basiilik. Vala marinaad kartulitele ja lisa ka kapparid. Puhasta ja haki porru ning lisa needki koos seemnetega kartulitele. Sega kõik läbi ja tõsta kuni järgmise päevani kartulid külmkappi maitsestuma.
Lisa enne serveerimist värske hakitud basiilik.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke