Suupisted  » Külmad suupisted

Hummus

Keskmine hinne: 3.32 Allikas: Pereköögi kokaraamat 2 Autor: Lia Virkus
Hummus nime kannab Vahemere maades populaarne kikerhernemääre, mis valmib 5 minutiga. Kui sõbrad külla tulevad, on tore pakkuda hummust koos röstitud saia või näkileivaga eelroaks.
Valmistusaeg: kuni 20 min
Kogus: 4 portsjonit
Loputa kikerherned rohke veega ja nõruta. Püreesta herned köögikombainis. Lisa jämedalt hakitud küüslauk, sidrunist pressitud mahl ja maitseained, sega läbi. Seejärel lisa õli ja tahiini, sega ühtlaseks. Serveeri kohe või pane külmkappi, kus hummus säilib nädala.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Kiksa 25.juuli 2013 11:01
Tegin ilma paprikata ning lisasin tahiini asemel seesamiseemneid. Väga hea tuli. Mina söön röstitud teraleival ja viilu tomatiga. Fantastiline.
Eelmisele 29.nov 2012 13:40
Mina leidsin kuivatatud kikerherneid Prismast. Tootjat kahjuks ei mäleta, aga oli paberpakend ja 400g.
eppenno 29.nov 2012 13:27
ma olen siiani tahhiinit ostnud ,täiesti olemas meil kauplustes,küll aga pole leidnud kikerherneid müügil muul viisil kui konservina,lisaksin ,et pole soolased need konservid.Kui keegi teab kus müüakse nat. kujul kikerherneid oleksin info eest tänulik.Karri minu arvates ei sobi ja paprika ning tsilli jätaksin ka mängust välja,ise kasutan veidi vürtsköömneid.
Kookaburra 28.nov 2012 07:31
Tere öeldes Austraaliast ja vabandades oma puuduliku keele eest :) ! Meie siin sööme kohutavalt palju hummust, mina panen seda sageli hommikusele leivale või asemel. Eks retsepte ole palju: pole ma aga kunagi kuulnud et karrit sellele Kesk-Ida retseptile lisatakse. Igasugused karri vürtsid liiguvad küll rohkem Pakistanist idasse! Ja mul meeldib kikerherneid ise keeta ja mitte üleliigsa soolaga kaetud purgist tarvitada. Tore aga näha et teete!
Näljarott 27.nov 2012 21:19
Kuidas seda kodust tahhiinit teha? Kas purustad seesamiseemned koos oliivõliga?
Tahhiini 01.nov 2012 21:00
Anne, tahhiiini valmib kodusel teel paari minutiga. :D Ei pea otsima mööda poode taga. Seesamiseemneid ja oliivõli müüakse igas toidupoes.
Anne 30.okt 2012 12:28
käisin hiljuti Iisraelis, seal sõin hummust esimest korda, mulle väga maitseb, ostsin ka 2 purki tahhiinit kaasa, sest ei tea, kas seda Eestis on saada, esimesel korral ei tulnud mul vüga hästi välja, kuna mul polnud õiget retsepti, täna proovin uuesti, usun,et õnnestub paremini, soovitan kõigil proovida.
EvaIlves 22.aug 2012 16:53
Mõnus! Järgmine kord jätaksin ehk t?illi-paprika välja ja kasutaksin ka pisut vähem soola-pipart. Aga tahhiinipasta on asendamatu!
1