Suupisted  » Külmad suupisted

Värsked soolakurgid

Keskmine hinne: 1.7 Allikas: Suvetoidud Autor: Lia Virkus
Suvist soolakurki võib valmistada kas või ülepäeva. Öö otsa soolvees seisnud kurgid on krõmpsud ja hõrgud, neist ei saa iial isu täis.
Valmistusaeg: kuni 20 min

Valmistusaeg: 15 minutit + 3–4 tundi leotamiseks + üleöö soolvees seismiseks

Hoia kurke 3–4 tundi jääkülmas vees. Rebi mädarõikaleht ribadeks. Koori ja viiluta küüslauk. Kuumuta vesi keemiseni, lisa sool ja sega selle lahustumiseni. Lase soolveel pisut jahtuda. Pane kaheliitrise purgi või kausi põhja mustasõstra- ja mädarõikalehti, küüslauku ja tilli, lao neile kiht kurki. Jätka samamoodi kihtidega, kuni aineid jätkub. Pealmiseks kihiks jäägu lehed. Vala soolvesi kurkidele, aseta peale raskus ja lase üleöö seista.

Kogus 2 liitrit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Epp 04.aug 2015 16:27
Ma pole kunagi vett keetnud, tavalise leige soolavee valan peale ja valmivad täpselt samamoodi. Milleks see veekeetmine oluline on üldse?
Liisi 15.aug 2014 16:06
Jah, soolakurkidele suhkur ei sobi. Võivad käärima minna hoopis....ja ärgem unustagem, et meie maitsed on paremad, kui soomlastel nt, sest nad kasutavad igal pool väga palju suhkrut. Majonees on ka neil magus. :) Seega jäägem soolale truuks :)
Anna 28.juuli 2013 22:30
Täielik müüt on see, et suhkur toob maitsed esile. Pole seda vaja absoluutselt igale poole toppida, nagu paljud teevad, lähtudes mingitest nn päritud teadmistest. Oma aia saadused sisaldavad nagunii kõik mingil määral magusust, looduslikku suhkrut ja loomulikult maitseid, mida ei pea enam kunstlikult mürgiga lörtsima.
Maris 30.aug 2012 14:34
Ma ei paneks eluski suhkrut soolakurkidele.
teetlev 28.aug 2012 17:26
Soolastele asjadele kah ikka suhkrut,toob maitsed paremini esile.
Aita 07.mai 2012 14:26
Kiirkurgid on tõesti maitsvad. Mina teen neid talvel ka, kui väikseid kurke on saada. Selleks on mul sügavkülmikus valmis pandud segu: mustsõstralehed kirsilehed(paar lehte) mädarõikalehed puhastatud mädarõikajuure tükikesed tillivarred ja -õisikud. Küüslauk on ju ikka kodus olemas. Külmutatud segu panen kihiti kurkidega ja kogu talve saab mõnusat suve maitsta. Mina lisan ka suhkrut ja mõnikord veidi äädikat ja saan marineeritud kurgid.Mmmmm, mulle maitseb.
Hindaja 15.aug 2011 15:08
Väga head kurgid :) Mitu- mitu korda olen juba neid teinud ja kõigile väga meeldivad ;)
Seila 29.juuli 2011 13:22
Mina panen ka suhkrut , 1 liitri vee kohta panen 1.5 spl soola. ja ca pool spl suhkrut. :D Juba mitu nädalat üle päeva pean tegema sest nõudlus on suur meie peres ja külaliste seas :D
ann 16.juuli 2011 16:05
ei teagi et soolakurkidele suhkrut pannakse...
Atsinna 09.juuli 2011 16:39
Teen umbes sama retsepti järgi, kuid ikka suhkrut ka lisan. Kas siinses retseptis on suhkur unustatud? Meil on üks laar söödud ja tuleb hakata järgmist tegema.
=N= 09.juuli 2011 16:08
Läksid just seisma. Homme saab krõmpsutada ja tulemust hinnata! :)
Hindaja 03.juuli 2011 15:28
Tegin eile hommikul ja praegu juba söön. Samuti lisan alati natuke suhkrut. Kurkidele valan vee, mis on ca 20 min eelnevalt jahtunud.
gurmaanikas 03.juuli 2011 10:52
Päris hea retsept, aga 1 spl suhkrut võiks ka panna. Ja kurke pole vaja steriliseerida kuuma veega, leigest veest on küllalt kiiremaks hapendumiseks.
1